Γάλλοι τουριστικοί πράκτορες στη χειμερινή Αθήνα και Εύβοια

06-12-17 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Έντεκα Γάλλοι τουριστικοί πράκτορες από γραφεία της Λυών και του Παρισιού επισκέφτηκαν την Αθήνα από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου 2017, με σκοπό την ανάδειξη της Αθήνας σαν προορισμού ‘City Break.

Το ταξίδι οργανώθηκε με την συνεργασία του Γραφείου του ΕΟΤ στη Γαλλία, της  Aegean και του γραφείο εισερχόμενου τουρισμού Yalos Tours που εξειδικεύεται στη γαλλόφωνη αγορά.

Οι Γάλλοι πράκτορες επισκέφτηκαν την αγορά, αρχαιολογικούς χώρους, περπάτησαν στο Μοναστηράκι και στα στενά δρομάκια της Πλάκας, ενθουσιάστηκαν από την ελληνική κουζίνα και γενικά έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για την Αθήνα κατά τη χειμερινή περίοδο.

Οι Γάλλοι πράκτορες διέμειναν στα ξενοδοχεία Athens Tiare και Wyndham Grand Athens.

Η επίσκεψη τους στην Αθήνα συνδυάστηκε και με μία επίσκεψη στη Νότια Εύβοια, το Μαρμάρι και την Κάρυστο,  που είναι τόσο κοντά στην Αθήνα  και μπορούν να προσφέρουν  άλλες μορφές τουρισμού. Εκεί οργανώθηκε  συνάντηση  με τοπικούς φορείς και συνεργάτες  όπου τους παρουσίασαν τις δυνατότητες για  εναλλακτικό τουρισμό και τις δραστηριότητες  που προσφέρονται, όπως καταδύσεις, γυμναστική, snorkeling, yoga, kite surf , ορεινή ποδηλασία, μαθήματα ελληνικής κουζίνας , περπάτημα στο βουνό και μπάνιο σε πανέμορφες παραλίες.

 Επίσης, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Castello Rosso και να γευτούν το γλυκό λιαστό κρασί στο κτήμα Μοντοφώλι που βρίσκεται στην παλαιά χώρα της Καρύστου και είναι σημείο αναφοράς από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα για την περίοπτη θέση του και τους γόνιμους αμπελώνες του. Ακολούθως επισκέφτηκαν ξενοδοχεία της περιοχής  καθώς  και την περιοχή της Ερέτριας, ενώ διανυκτέρευσαν στην Χαλκίδα στο ξενοδοχείο Lucy.

Ο γενικός διευθυντής του Yalos Tours κ.Χρήστος Παναρέτου,που τους συνόδευε όλες τις ημέρες, δήλωσε ότι η Εύβοια  με την  εύκολη πρόσβαση από το αεροδρόμιο της  Αθήνας, έχει την δυνατότητα, με την αυθεντικότητα, την ομορφιά της φύσης, τις πανέμορφες παραλίες της, να αναδειχθεί ένας καλος προορισμός όσον αφορά τον τομέα εναλλακτικού τουρισμού, κάτι που αναζητούν σήμερα πολλοί υποψήφιοι Γάλλοι και όχι μόνο τουρίστες.

διαβάστε ακόμα

Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά