DRV: Η ψηφιοποίηση απειλεί τα τουριστικά γραφεία

05-12-17 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

H ψηφιοποίηση απειλεί την τουριστική βιομηχανία, τόνισε ο πρόεδρος της ένωσης γερμανικών τουριστικών γραφείων, DRV, Norbert Fiebig μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο Best Travel  στη Λισαβόνα, κατά το οποίο έκανε λόγο για μικρές start-ups που απομακρύνουν τους πελάτες από τη βιομηχανία.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στη γερμανική τουριστική αγορά, είπε ο κ. Fiebig, η οποία αναπτύσσεται με βραδείς ρυθμούς καθώς δημιουργεί 60 δισ. ευρώ ετησίως και 30 δισ. κρατήσεων στα τουριστικά γραφεία. Γι’ αυτό, εξήγησε, πρέπει να προσελκύσουμε καταναλωτές που σήμερα δεν είναι πελάτες μας.

Όπως υποστήριξε, οι in-house πωλήσεις παίζουν μεγαλύτερο ρόλο στην ασφάλεια, η οποία αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τους καταναλωτές.

Ο κλάδος των τουριστικών γραφείων, είπε, είχε πολύ καλές επιδόσεις το οικονομικό έτος 2016/17, με ικανοποιητική ανάπτυξη και καλύτερα κέρδη από ποτέ. Το πρόβλημα των διαδικτυακών πωλήσεων όμως παραμένει, και οι πολιτικές μάρκετινγκ για απευθείας πωλήσεις αυξάνονται με ταχύτερους ρυθμούς. Η έκρηξη της Booking.com, τόνισε, είναι εκπληκτική.

Παρόλ’ αυτά, τα τουριστικά γραφεία διατηρούν συγκριτικό πλεονέκτημα, καθώς οποιοσδήποτε προγραμματίζει ταξίδι μέσω της Booking και με απευθείας πτήση, δεν έχει τις ίδιες εγγυήσεις που προσφέρει το τουριστικό γραφείο.

Όσον αφορά το νέο νομοσχέδιο στα ταξίδια, το οποίο πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή τον Ιούλιο, ο κ. Fiebig εξηγεί ότι η Ένωση έχει προσπαθήσει να αντιμετωπίσει αυτή την αλλαγή πολιτικών. Τα μεγάλα εμπόδια, είπε, έχουν καταπολεμηθεί. Η εργασία στο ταμείο θα είναι περισσότερο γραφειοκρατική όμως η τρέχουσα νομική βάση δεν θα έχει κανένα σοβαρό ελάττωμα, είπε.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»