Tαξιδιωτικοί πράκτορες Κέρκυρας: Ανυπόστατη η φημολογία περί hot spots στο νησί

09-03-16 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

H φημολογία, που δεν ευσταθεί, περί δημιουργίας hot spots για τους πρόσφυγες στην Κέρκυρα προκάλεσε την οργίλη αντίδραση του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας (AOCTA), που έσπευσε να καταδικάσει όσους διακινούν τις ψευδείς πληροφορίες, πλήττοντας τον τουρισμό του νησιού.

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου:

"Στην αφετηρία της νέας τουριστικής περιόδου και σε μια εξόχως δύσκολη περίοδο λόγω των συγκυριών που έχουν διαμορφωθεί, εξ αιτίας των πολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, οφείλουμε να προστατεύσουμε τον Κερκυραϊκό τουρισμό, ο οποίος αποτελεί τον βασικό άξονα της οικονομίας μας σε μεγάλο ποσοστό, από τις ανυπόστατες φήμες που διακινούν κάποιοι ανεγκέφαλοι, χωρίς να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες.

Η έντονη και ανυπόστατη φημολογία, που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, περί δημιουργίας hot spots  στο νησί μας, μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει στον τουρισμό μας και κατ’ επέκταση στην τοπική οικονομία.

Όσοι διακινούν τις ψευδείς αυτές πληροφορίες ότι δήθεν η Κέρκυρα θα αποτελέσει χώρο υποδοχής προσφύγων, όχι μόνο είναι αφελείς και επιπόλαιοι, αλλά άκρως επικίνδυνοι για το νησί μας, τον τουρισμό μας και την τοπική οικονομία. Σε κάθε περίπτωση άσχετοι με τον τουρισμό, αφού αγνοούν ότι ο τουρισμός ως έκφανση οικονομικής δραστηριότητας είναι ευεπίφορος από εξωγενείς παράγοντες και επηρεάζεται άμεσα από ψυχολογικούς παράγοντες οι οποίοι δρουν είτε αρνητικά είτε θετικά.

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Κέρκυρας θα σταθεί αρωγός σε όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους θεσμικούς τοπικούς  παράγοντες για να προστατευθεί τόσο ο τόπος μας όσο και η οικονομία μας.

Στο πλαίσιο αυτό μας ικανοποιούν οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, ο οποίος, αποσαφήνισε την κατάσταση, επισημαίνοντας ξεκάθαρα, ότι στην παρούσα χρονική περίοδο, δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Θεωρούμε πολύ κρίσιμη και σημαντική αυτή την δήλωση, εν όψει μάλιστα της επικείμενης μεγάλης διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΙΤΒ του Βερολίνου, ούτως ώστε να μην υπάρχουν «γκρίζες ζώνες», τις οποίες ενδεχομένως να θελήσουν να εκμεταλλευτούν οι ανταγωνιστές μας για ευνόητους λόγους".

διαβάστε ακόμα

Δήμος Πολυγύρου: Δυνατότητα ύδρευσης ξενοδοχείου με μία προϋπόθεση
Τρίτο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων στην Καλαμάτα
Δήμος Χαλανδρίου: Πρόγραμμα θερινών διακοπών ΚΑΠΗ 2024 - Τα ποσά συμμετοχής με βάση το εισόδημα
Άυλη Ψηφιακή Κάρτα για την στήριξη του Τουρισμού Thessaly - Evros Pass 2024
Δωρεά της ΤΕΜΕΣ για μελέτη ανάδειξης της ανατολικής πλευράς της νήσου Σφακτηρίας
Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;
Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων
Ελληνικός τουρισμός 2023 | 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων και το 84% των επισκέψεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας