Greek Tourism Workshop στο Ιράν - αύξηση της ζήτησης για Ελλάδα

18-02-16 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Έντονη διάθεση για ταξίδια στην Ελλάδα καταγράφουν οι ιρανοί τουριστικοί πράκτορες, καθώς αναμένουν ραγδαία αύξηση της ζήτησης για τη χώρα μας, κάνοντας λόγο για πάνω από 20.000 επισκέψεις.

Αυτό ήταν ένα από τα συμπεράσματα του 2ου Greek Tourism Workshop, που πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, προχθές στην Τεχεράνη, στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού της Τεχεράνης, όπου συμμετείχε ο ΕΟΤ.

Στο εργαστήριο, το οποίο είχε στόχο τη διεύρυνση της τουριστικής αγοράς του Ιράν για την Ελλάδα, συμμετείχαν 167 τουριστικοί πράκτορες, τουρ οπερέιτορ και εκπρόσωποι των ΜΜΕ του Ιράν. Διοργανωτές ήταν η Mideast Travel Worldwide και το Tourism Today.

Μετά το πέρας των B2B συναντήσεων στις οποίες πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 395 ραντεβού, ακολούθησε επίσημο δείπνο στο οποίο παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κρήτης κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Αντώνης Καμπουράκης και υψηλόβαθμα στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτιστικών και Ιστορικών Μουσείων του Ιράν.

Επισημαίνεται ότι από ελληνικής πλευράς στο 2ο Greek Tourism Workshop στην Τεχεράνη συμμετείχαν, οι ξενοδοχειακοί Όμιλοι: Costa Navarino, Grecotel, Athenaeum Intercontinental, Divani Collection, Domotel, Astir Palace, Grand Resort Lagonisi, Athens Plaza, Athens Ledra, Titania, Porto Carras Resort, Rodos Palace, Capsis Out of Blue, η Aegean Airlines και ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών. Τους προορισμούς τους παρουσίασαν στο ιρανικό τουριστικό κοινό οι περιφέρειες Πελοποννήσου και Νοτίου Αιγαίου.

Το 2015 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 3.000 περίπου Ιρανοί τουρίστες, ενώ με βάση τα δεδομένα της ζήτησης η κίνηση θα ανέλθει σε πενταψήφια νούμερα το 2016, εφόσον επιταχυνθούν οι διαδικασίες έκδοσης VISA, δεδομένο που ήδη έχει επιτευχθεί σύμφωνα με την αναφορά στελεχών της ελληνικής πρεσβείας στην Τεχεράνη. 

Επίσης στα αξιοσημείωτα του 2ου Greek Tourism Workshop αποτυπώνεται το έντονο ενδιαφέρον της Aegean Airlines για τη διενέργεια καθημερινών πτήσεων την περίοδο του καλοκαιριού από την Τεχεράνη προς την Αθήνα, (από 3 που είναι σήμερα σταδιακά οι πτήσεις θα γίνουν 5 και μέχρι το καλοκαίρι εκτιμάται ότι η πτήση θα γίνει καθημερινή), ενώ παραμένει ενεργή και η σπουδή της ιρανικής Mahan Air για αύξηση των πτήσεων της προς την Αθήνα τη θερινή σεζόν. Ταυτόχρονα υπάρχουν ήδη σκέψεις για τη διενέργεια απευθείας πτήσεων προς την Κρήτη, την Ρόδο και την Θεσσαλονίκη. Παράλληλα και η Iran Air που εν συνόλω έχει παραγγείλει 114 νέα αεροσκάφη μελετά την ελληνική αγορά για τη διενέργεια δρομολογίων. Στα χαρακτηριστικά της ιρανικής αγοράς σημειώνεται ότι τον Μάρτιο του 2014, (Πρωτοχρονιά των Ιρανών), μετακινήθηκαν εντός και εκτός Ιράν 25 εκατ. ταξιδιώτες. Επιπλέον, η δαπάνη των Ιρανών τουριστών στις χώρες που επισκέπτονται, ανήλθε το 2010 σε περισσότερα από 15 δισ. δολάρια.

Στο πλαίσιο της ομιλίας της στο επίσημο δείπνο η αν. Υπουργός Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά αναφέρθηκε στους πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τους δυο λαούς, γεγονός που διεφάνη και με την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, καλώντας τους Ιρανούς να επισκεφθούν την Ελλάδα. Ακολούθως ανέπτυξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας στον τουρισμό. Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος στον χαιρετισμό του ανέλυσε τις δυνατότητες του Ελληνικού προορισμού αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά που ελκύουν τον Ιρανό τουρίστα (π.χ. shopping, νυχτερινή ζωή-διασκέδαση, ελληνικά νησιά, γαστρονομία, πολιτιστικές διαδρομές, δραστηριότητες για παιδιά και οικογένειες, προγράμματα All Inclusive, κ.α.).

διαβάστε ακόμα

Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour
Δήμος Αγ.Νικολάου | Κοινή θέση με τους ξενοδόχους κατά των πλωτών αιολικών πάρκων
Δήμος Πολυγύρου: Δυνατότητα ύδρευσης ξενοδοχείου με μία προϋπόθεση
Τρίτο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων στην Καλαμάτα
Δήμος Χαλανδρίου: Πρόγραμμα θερινών διακοπών ΚΑΠΗ 2024 - Τα ποσά συμμετοχής με βάση το εισόδημα
Άυλη Ψηφιακή Κάρτα για την στήριξη του Τουρισμού Thessaly - Evros Pass 2024