Τουρισμός | Ο Όμιλος FTI περνά στην εταιρεία Certares - Έναντι 1 ευρώ η συμφωνία, επενδύσεις 125 εκατ. ευρώ

16-04-24 | TOUR OPERATORS

Στα χέρια κοινοπραξίας, με επικεφαλής την Certares, μια παγκόσμια επενδυτική εταιρεία που επικεντρώνεται αποκλειστικά στον κλάδο των ταξιδιών και της φιλοξενίας, περνά ο Όμιλος FTI, που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος τουρ οπερέιτορ στην Ευρώπη.

Η συμφωνία προβλέπει την απόκτηση του 100% του FTI έναντι του συμβολικού τιμήματος του ενός ευρώ, με τους επενδυτές να εισφέρουν έως 125 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της επόμενης φάσης ανάπτυξης του Ομίλου και τη χρηματοδότηση του ψηφιακού μετασχηματισμού. Ο σημερινός μέτοχος έχει αποδεχθεί να παράσχει οικονομική υποστήριξη και περαιτέρω επενδύσεις. Η συναλλαγή υπόκειται στις συνήθεις ρυθμιστικές εγκρίσεις.

Ο Karl Markgraf, Διευθύνων Σύμβουλος του FTI GROUP, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συνεργασία μας με την Κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Certares. Η Certares είναι κορυφαίος επενδυτής στον παγκόσμιο ταξιδιωτικό και τουριστικό τομέα. Με την υποστήριξη της Certares, τη μεγάλη εμπειρία της στον τομέα και τα κεφάλια που παρέχει η Κοινοπραξία, η FTI έχει μοναδική δυνατότητα για μελλοντική ανάπτυξη και κερδοφορία που ωφελεί όλους τους ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένων των πελατών, των εμπορικών συνεργατών και των εργαζομένων μας. Δεσμευόμαστε να ξεκινήσουμε το επόμενο κεφάλαιο επιτυχίας μας και να εδραιώσουμε περαιτέρω τη θέση μας ως κορυφαίος παίκτης στον γερμανικό και ευρωπαϊκό τουριστικό τομέα».

Η Certares ιδρύθηκε το 2012. Με έδρα στη Νέα Υόρκη, έχει μετοχική συμμετοχή σε πολλές τουριστικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι G Adventures, Tripadvisor, American Express Global Business Travel, Internova Travel και Latam Airlines.

Είναι μια παγκόσμια επενδυτική εταιρεία που επικεντρώνεται αποκλειστικά στον κλάδο των ταξιδιών και της φιλοξενίας. Στις 31 Δεκεμβρίου 2023 είχε 10,1 δισεκατομμύρια δολάρια ενεργητικού υπό διαχείριση.

Σχετικά με το FTI GROUP

διαβάστε ακόμα

Αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών η επίσκεψη Κεφαλογιάννη στην Κεφαλονιά
ΕΟΤ και SKY express: Συνεργασία για την τουριστική προβολή της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές αγορές
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση Arabian Travel Market
Στρατηγική συνεργασία Ομίλου Sani/Ikos με το Πανεπιστήμιο Cornell
Τουρισμός: Η Ελλάδα τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών για τους Ευρωπαίους το καλοκαίρι του 2024
Γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία: Αύξηση 4,5% στις πωλήσεις τον Απρίλιο
Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2024 | ΟΙ δράσεις στο Μουσείο Ακρόπολης το Σαββατοκύριακο
Όμιλος Μήτση | Νέος προορισμός η Κέρκυρα, με την αγορά του Messonghi Beach Hotel και τη διαχείριση του Belvedere Hotel
Υπερ-τουρισμός | Sebastian Ebel: Η TUI παίρνει "πολύ, πολύ σοβαρά" τις διαδηλώσεις, αλλά δεν τις βλέπει ως απειλή
TUI Fly | Ένα αεροπλάνο πρεσβευτής της ιστορίας των 50 χρόνων της