Τουρισμός | Η Jet2holidays αναδεικνύει τα βιώσιμα ξενοδοχεία - Βολές κατά της εξάπλωσης της Airbnb

04-12-23 | TOUR OPERATORS

Η Jet2holidays θα προσθέσει μια νέα ενότητα στον ιστότοπό της τις επόμενες εβδομάδες στην οποία θα παρουσιάζονται οι επιδόσεις των συνεργαζόμενων ξενοδοχείων με τα κριτήρια του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού (GSTC).

Αυτό ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Jet2, Steve Heapy, μιλώντας στο συνέδριο VIP Jet2holidays, το οποίο φέτος φιλοξενεί η Τουρκία.

Ο αριθμός των αναζητήσεων για «βιώσιμα ξενοδοχεία» αυξάνεται μαζικά, είπε ο Steve Heapy, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι αριθμοί ήταν μεν μικροί, αλλά η ποσοστιαία αύξηση ήταν σημαντική.

Ο κ.Heapy μίλησε με κολακευτικά λόγια για την πρόοδο που έχουν τα τουρκικά ξενοδοχεία στο ζήτημα αυτό, λέγοντας:

«Όλα τα τουρκικά ξενοδοχεία θα έχουν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του επιπέδου 1 του GSTC μέχρι το τέλος του έτους, με το επίπεδο δύο έως το 2025 και με το επίπεδο τρία έως το 2030». Τα τουρκικά ξενοδοχεία, είπε χαρακτηριστικά, ια δημιουργήσουν "τάση", που θα εξωθήσει σε ανάλογες προσπάθειες και τα ξενοδοχεία σε άλλους προορισμούς.

Προειδοποιήσεις για τα Airbnb

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συζήτησης σε πάνελ στο Sustainability Summit του Travel Weekly, τόσο ο κ.Heapy όσο και ο CEO του Hurtigruten Group, Daniel Skjeldam, προέβησαν σε προειδοποιήσεις προς τους προορισμούς που επέτρεψαν την ευρεία εξάπλωση των καταλυμάτων της Airbnb.

Ο κ.Skjeldam, ο οποίος είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της Hurtigruten Expeditions (HX), κάλεσε τις ρυθμιστικές αρχές να «ξυπνήσουν» στο ζήτημα της βραχυχρόνιας μίσθωσης, τονίζοντας: «Όποια πόλη επιτρέπει την εξάπλωση της Airbnb διατρέχει τρομερό κίνδυνο να καταστρέψει την κοινότητά της».

Η Heapy χαρακτήρισε την Airbnb ως «πολύ επιζήμια», προσθέτοντας ότι έχει εκτοξεύσει τις τιμές ενοικίασης των κατοικιών. Ανέφερε το παράδειγμα της Ίμπιζα, όπου τα ενοίκια έχουν ξεφύγει από κάθε όριο και οι εργαζόμενοι αδυνατούν να ζήσουν εκεί.

Ο κ.Skjeldam πρόσθεσε: «Τα ταξίδια είναι μια δύναμη για το καλό, αλλά πρέπει να το κάνουμε με τον σωστό τρόπο».

διαβάστε ακόμα

Τουρισμός | Η Αθήνα στις φθηνότερες πόλεις για τα city breaks των Βρετανών - Τι δείχνει η έρευνα του Post Office Travel Money
LE MONDE diplomatique: «Η υπόθεση Μπελέρη» και η τουριστική ανάπτυξη στην αλβανική ριβιέρα
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στα εγκαίνια της έκθεσης «Pablo Picasso
12 δημοσιογράφοι και travel bloggers από την Ολλανδία στην Κρήτη
Σκιάθος | Τουριστική προβολή στο εξωτερικό μέσω πρέσβεων
Τουρισμός: Σχεδόν 40 εκατ. αφίξεις στην Ελλάδα το 2028 - Οι κίνδυνοι από τον υπερτουρισμό
"Έκρηξη" νέων ξενοδοχείων στην Ισπανία – Θα ανοίγει ένα κάθε 4 ημέρες μέχρι το 2025
Μέτρα πυροπροστασίας του αρχαιολογικού χώρου Ζωμίνθου στην Κρήτη
Ιδρύεται στη Μακεδονία η πρώτη πειραματική ΣΑΕΚ Τουρισμού
ΙΝΣΕΤΕ | Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές