Βρετανός τουρ οπερέιτορ σε πόλεμο με τη Ryanair για αθέμιτες πρακτικές στον ανταγωνισμό

25-10-23 | TOUR OPERATORS

O Βρετανός τουρ οπερέιτορ On the Beach Holidays μπήκε στον πόλεμο που έχει ανοίξει η Ryanair με τα ευρωπαϊκά online ταξιδιωτικά γραφεία (ΟΤΑ) συλλέγοντας χιλιάδες υπογραφές από τους πελάτες της με την απαίτηση να ληφθούν μέτρα από τις αρχές Ανταγωνισμού της χώρας.

Τα ΟΤΑ κατηγορούν τις low cost αεροπορικές εταιρίες, και ιδιαίτερα τη Ryanair, ότι περιορίζουν την πρόσβαση στους ναύλους τους, και ο αερομεταφορέας από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι τα ΟΤΑ προσφέρουν αδικαιολόγητες χρεώσεις δημιουργώντας προβλήματα στην απευθείας επικοινωνία της Ryanair με τους επιβάτες της.

Ο On The Beach καλεί την αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ην. Βασιλείου να διεξάγει μια πλήρη έρευνα αγοράς και να αναγκάσει τους αερομεταφορείς να παρέχουν πρόσβαση σε πληροφορίες και τιμές των πτήσεών τους με έναν δίκαιο, λογικό και χωρίς αποκλεισμούς τρόπο. Ζητεί επίσης τη δημιουργία ενός Κώδικα Συμπεριφοράς για τους αερομεταφορείς και τα ΟΤΑ, ο οποίος θα διέπει τη λειτουργία και τη συνεργασία τους προς όφελος των καταναλωτών.

Ο τουρ οπερείτορ, προκειμένου να ασκήσει πίεση, καλεί τους πελάτες του να συντάξουν επιστολές προς τους τοπικούς βουλευτές τους ώστε να στηρίξουν την πρόταση αυτή.

Εάν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση, ο ταξιδιωτικός κλάδος του Ην. Βασιλείου θα κυριαρχείται από έναν μικρό αριθμό αερομεταφορέων, κάτι που θα πρέπει να ανησυχήσει όλους, δήλωσε ο επικεφαλής του On the Beach, Shaun Morton, ο οποίος κατηγορεί τις low cost αεροπορικές εταιρίες για μη θεμιτό ανταγωνισμό και πρακτικές που υποβαθμίζουν την εμπειρία πελάτη.

 

διαβάστε ακόμα

To NJV Athens Plaza καλωσορίζει τον Executive Chef Παναγιώτη Αναστασίου
Χάρης Δούκας: Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο τσιμέντο και νέα μεγαθήρια
Wyndham Hotels: Άνοιξε στη Φετιγιέ της Τουρκίας το πρώτο Ramada by Wyndham Hotel
Οι DMMOs ως άλλοθι!
Δήμος Ρόδου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Παρέλαση Porsche στη Νέα Μάκρη
Το τηλεοπτικό κανάλι TVR της Ρουμανίας σε Κω και Πάτμο για τουριστική προβολή
Δήμος Λευκάδας: Μαρίνα στον όρμο Βλυχού, υπό προϋποθέσεις
Bόρεια Μακεδονία | +9% οι αφίξεις το α' δίμηνο - Απευθείας πτήση Κέρκυρα - Σκόπια από την Aegean
Το νέο Δ.Σ. του Σωματείου Επιχειρηματιών Ενοικιάσεως Οχημάτων Ρόδου