Τουρισμός | TUI: 25% ακριβότερες από το 2019 οι τιμές των διακοπών το καλοκαίρι του 2023

10-05-23 | TOUR OPERATORS

Κοντά στα επίπεδα του 2019 θα κινηθούν οι χωρητικότητες της TUI το 2023, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του CEO του Ομίλου Sebastian Ebel, ενώ οι τιμές για τις εφετινές θερινές διακοπές του Ομίλου είναι αυξημένες κατά 25% έναντι του 2019.

Ο κ.Ebel, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του δεύτερου οικονομικού τριμήνου του Ομίλου (Ιανουάριος έως Μάρτιος) τόνισε ότι η επαναφορά στην κανονικότητα επιτρέπει στη διοίκηση να θέσει σε ισχύ της στρατηγικές πρωτοβουλίες της και ότι η επιστροφή του συνόλου της οικονομικής βοήθειας, που έλαβε λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, προσανατολίζει όλες τις κινήσεις του Ομίλου προς την κερδοφόρα ανάπτυξη. "Θέλουμε να επιστρέψουμε στην παλιά μας δύναμη", είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της TUI. 

Σύμφωνα με τον τρέχοντα ισολογισμό, οι πωλήσεις το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο της TUI αυξήθηκαν κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος στα 3,2 δισ. ευρώ. Ο αριθμός των επισκεπτών που ταξίδεψαν με την TUI αυξήθηκε στα 2,4 εκατομμύρια. 

Η TUI κατέγραψε συνολικά σχεδόν 13 εκατομμύρια κρατήσεις για τον περασμένο χειμώνα και το επερχόμενο καλοκαίρι. Σύμφωνα με τον Sebastian Ebel, περίπου 4,2 εκατομμύρια κρατήσεις έχουν προστεθεί από την ενδιάμεση έκθεση για το πρώτο τρίμηνο. 

Οι συνολικές κρατήσεις για τον περασμένο χειμώνα είναι 133% υψηλότερες σε σχέση με το προηγούμενο έτος και αντιστοιχούν στο 88% των κρατήσεων του χειμώνα προ κρίσης 2018/2019. Οι μέσες τιμές ήταν 10% υψηλότερες από την προηγούμενη χειμερινή περίοδο - και 29% υψηλότερες από ό,τι το χειμώνα 2018/2019. 

Ο Όμιλος TUI έχει αυτή τη στιγμή 8,3 εκατομμύρια κρατήσεις για τη θερινή περίοδο, αύξηση 13% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Κοιτάζοντας το επίπεδο πριν από την πανδημία, το ποσοστό φτάνει στο 96%, λέει ο Ebel. Οι κρατήσεις ήταν ιδιαίτερα έντονες τις τελευταίες έξι εβδομάδες και είναι κατά 6% υψηλότερες από το καλοκαίρι του 2019. 

Η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει η μεγαλύτερη για τον οργανισμό, με πάνω από τα δύο τρίτα (64%) του προγράμματος για το καλοκαίρι του 2023 να έχει ήδη πουληθεί, και να βρίσκεται ήδη 10% επάνω από τα προπανδημικά επίπεδα.

Οι τιμές συνεχίζουν να ανεβαίνουν

Οι μέσες τιμές για το καλοκαίρι αυξήθηκαν και πάλι τους πρώτους τρεις μήνες του έτους - τώρα είναι 5% υψηλότερες από το προηγούμενο έτος. Σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2019, οι μέσες τιμές είναι 26% υψηλότερες. 

Λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες θετικές τάσεις κρατήσεων, ο κ. Ebel εκφράζει την πεποίθηση ότι οι χωρητικότητες για το καλοκαίρι του 2023 θα είναι κοντά στο επίπεδο του καλοκαιριού του 2019.

Διαβάστε επίσης

Sebastian Ebel: TUI | Τέλος οι προσφορές last minute και οι φθηνές πτήσεις από φέτος – Η Ελλάδα έχει τις καλύτερες πωλήσεις

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός