Η Jet2holidays λανσάρει την πιστοποίηση αειφορίας για τα ξενοδοχεία - αυξάνονται οι αναζητήσεις για "πράσινα" ξενοδοχεία

16-11-22 | TOUR OPERATORS

H Jet2holidays πρόκειται να λανσάρει πρόγραμμα πιστοποίησης αειφορίας για ξενοδοχεία, το οποίο θα επιτρέπει στους ταξιδιωτικού πράκτορες να περιορίζουν τις αναζητήσεις καταλυμάτων βάσει κριτηρίων βιωσιμότητας.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος  της εταιρίας Steve Heapy κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Jet2, ο αερομεταφορέας και τουρ οπερέιτορ θα συνεργαστούν με ταξιδιωτικά γραφεία προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες μιας ανερχόμενης αγοράς για «πράσινες» διακοπές.

Οι αναζητήσεις για «πράσινα» ή «αειφόρα» ξενοδοχεία και για διακοπές αυξάνονται εκθετικά, όπως είπε, και κάλεσε τα τουριστικά γραφεία να αντιμετωπίσουν την τάση αυτή ως μια ευκαιρία και όχι ως απειλή.

Κάλεσε δε τα τουριστικά γραφεία να μην αφήσουν την αγορά αυτή να δραστηριοποιείται αποκλειστικά στο διαδίκτυο, καθώς η Jet2 θα συνεργαστεί με ξενοδοχεία για την πιστοποίησή τους και στη συνέχεια το προϊόν αυτό θα μεταφερθεί στα τουριστικά γραφεία.

Η TUI ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα αντίστοιχο πρόγραμμα, με τον οποίο ο τουρ οπερέιτορ θα παραχωρεί ένα ποσοστό από κάθε κράτηση σε αειφόρο ξενοδοχείο στο Ίδρυμα TUI Care Foundation.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Jet2 για την προώθηση αυτού του είδους προϊόντων, η εταιρία θα λανσάρει σειρά βίντεο και newsletter που είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να βοηθήσουν τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία να πιστοποιηθούν.

Άλλη πρωτοβουλία θα είναι η δέσμευση της εταιρίας να προβάλει το προϊόν αυτό και να το θέσει στο επίκεντρο της προσοχής των τουριστικών γραφείων μόλις ενεργοποιηθούν οι πιστοποιήσεις αειφορίας. Θα τροφοδοτήσει δε τα τουριστικά γραφεία με αυτοκόλλητα πρόσοψης, τα οποία θα ενημερώνουν τους καταναλωτές ότι εκεί μπορούν να κάνουν κράτηση για αειφόρες διακοπές.

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη