Βαλεαρίδες | Πόλεμος μεταξύ t.o’s και ξενοδόχων – «Αν ανεβάσετε τις τιμές θα χάσετε στον ανταγωνισμό με Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία»

11-07-22 | TOUR OPERATORS

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους μεγαλύτερους Γερμανούς και Βρετανούς τουρ οπερέιτορ, και των ξενοδόχων των Βαλεαρίδων, καθώς οι ξενοδοχειακές μονάδες του προορισμού ζητούν αυξήσεις από 10% έως 15% στα συμβόλαια για το 2023.

Οι μεγαλύτεροι φορείς οργανωμένου τουρισμού των δύο χωρών, DRV και ABTA, ασκούν δριμεία κριτική στα ξενοδοχεία για τις αυξήσεις, τις οποίες χαρακτηρίζουν «υπερβολικές».

Από την πλευρά τους, οι ξενοδόχοι επισημαίνουν ότι οι αυξήσεις τιμών δεν επιβάλλονται προκειμένου να βελτιωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα του επόμενου έτους, αλλά απλώς για να μπορέσουν να τα διατηρήσουν λόγω πληθωρισμού. Οι αυξήσεις μειώνουν τα έσοδα των ξενοδοχείων και θα πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους «μαξιλάρι» σε αυτό, ισχυρίζονται οι ξενοδόχοι, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Última Hora.

Η πλευρά των τουρ οπερέιτορ, μεταξύ των οποίων είναι οι TUI Ην. Βασιλείου, TUI Γερμανίας, Jet2 Holidays, FTI, Schauinsland-Reisen, DER Touristik, προειδοποιούν ότι οι αυξήσεις στις τιμές ξενοδοχείων θα κάνουν τις Βαλεαρίδες πιο ακριβό προορισμό για τους πελάτες τους, που σημαίνει ότι ο προορισμός θα έχει μειονέκτημα στον ανταγωνισμό με άλλους Μεσογειακούς προορισμούς όπως η Ελλάδα, η Ιταλία ή η Τουρκία.

Εκτός από τις αυξήσεις τιμών στα ξενοδοχεία, το 2023 αναμένεται να σημειωθεί περαιτέρω αύξηση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, με ορισμένους αερομεταφορείς να έχουν αυξήσει ήδη τις τιμές τους κατά 20%.

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour