Raiffeisen Reisen: Αύξηση κρατήσεων για Ελλάδα, όμως «δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς»

06-04-22 | TOUR OPERATORS

Ισχυρή αύξηση των κρατήσεων, ιδιαίτερα από οικογένειες, για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Κροατία, αλλά και στις κρουαζιέρες στη Μεσόγειο και τις μακρινές πτήσεις προς ΗΠΑ, Αφρική και Μαλδίβες, καταγράφει μέχρι στιγμής ο αυστριακός τουρ οπερέιτορ GEO Travel – Raiffeisen Reisen, παρά τις προκλήσεις της πανδημίας, του πολέμου και της ακρίβειας.

Σύμφωνα με τον τουρ οπερέιτορ, οι κρατήσεις από την αρχή της χρονιάς, ξεκίνησαν την ανοδική τους πορεία μετά τις πρώτες δύο εβδομάδες του Ιανουαρίου και κορυφώθηκαν τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο έως το ξέσπασμα του πολέμου. Στη συνέχεια παρουσίασαν και πάλι αύξηση από το δεύτερο μισό του Μαρτίου.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του τουρ οπερέιτορ, Bernd Knoflach, υπάρχει αισιοδοξία ότι το 2022 θα κλείσει με καλά αποτελέσματα, καθώς παρότι οι προκρατήσεις δεν αποκαταστάθηκαν, παραμένει η τάση για κρατήσεις τελευταίας στιγμής. Ένα είναι σίγουρο, υπογράμμισε ο κ. Knoflach, ότι οι ταξιδιώτες επιθυμούν να ταξιδέψουν αυτή τη σεζόν και έχουν ετοιμάσει ήδη τις βαλίτσες τους.

Προς το παρόν, διευκρίνισε, ότι οι αριθμοί υστερούν σε σύγκριση με το 2019, όμως τις τελευταίας εβδομάδες παρατηρείται αναπλήρωση του εδάφους στις κρατήσεις, με τους επόμενους μήνες/ εβδομάδες να είναι καθοριστικά για τη χρονιά.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Patrik Weitzer, υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν λόγοι για πανηγυρισμούς και βασικό μότο για τη χρονιά είναι το «Ας δούμε τι θα γίνει».

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο