TUI: Στο 80% του 2019, προς το παρόν, η ζήτηση διακοπών για το καλοκαίρι του 2022

30-03-22 | TOUR OPERATORS

Στο 80% των επιπέδων 2019 βρίσκεται προς το παρόν η ζήτηση στην TUI για καλοκαιρινά πακέτα διακοπών, με 2,8 εκατ. επιπλέον κρατήσεις από τα τέλη Ιανουαρίου και συνολικά 8,9 εκατ. κρατήσεις για τη χειμερινή 2021/22 και καλοκαιρινή σεζόν 2022.

Λόγω των θετικών ρυθμών ζήτησης αλλά και της πλήρους άρσης των ταξιδιωτικών περιορισμών και της τάσης για κρατήσεις τελευταίας στιγμής, ο τουριστικός οργανισμός αναμένει ότι το καλοκαίρι του 2022 θα φτάσει σχεδόν τα επίπεδα του καλοκαιριού του 2019.

«Ράλι» προκρατήσεων από το Ην. Βασίλειο

Η αγορά του Ην. Βασιλείου συνεχίζει να είναι ανάμεσα σε εκείνες με το μεγαλύτερο ποσοστό προκρατήσεων, με τις κρατήσεις να παρουσιάζουν αύξηση 14% σε σύγκριση με τα επίπεδα του καλοκαιριού του 2019.

Η ανοδική πορεία των κρατήσεων στις σημαντικές αγορές του τουρ οπερέιτορ παρέμεινε σε γενικές γραμμές ανεπηρέαστη από τον ρωσικό πόλεμο στην Ουκρανία και μόνο οι Σκανδιναβικές χώρες και η Πολωνία παρουσιάζουν κάπως μειωμένη τάση για κρατήσεις από την έναρξη της γεωπολιτικής κρίσης.

Η TUI προσδοκά ότι το χειμερινό πρόγραμμα 21/22 θα κλείσει με πληρότητες στο 60%-80% των επιπέδων προ πανδημίας, και οι κρατήσεις μέχρι τις 27 Μαρτίου του 2022 βρίσκονται στο 66% των επιπέδων του χειμώνα 18/19 και με προσθήκη 725.000 νέων από τον Φεβρουάριο.

Αυξημένες τιμές, αυξημένη ζήτηση

Οι μέσες τιμές για τις σεζόν του χειμώνα αλλά και του καλοκαιριού παρουσιάζουν αύξηση 14% και 20% αντίστοιχα, ενδεικτικό της ισχυρής ζήτησης για διακοπές, αλλά και λόγω του υψηλότερους μείγματος πακέτων σε σχέση με μια κανονική χρονιά, επισημαίνει η TUI.

Παράλληλα, παρατηρείται θετική δυναμική κρατήσεων και στο τμήμα TUI Hotels & Resorts. Οι κρουαζιέρες και η TUI Musement εξελίσσονται σύμφωνα με τις προσδοκίες που εκφράστηκαν τον Φεβρουάριο όταν παρουσιάστηκαν τα τριμηνιαία στοιχεία. Για τον τομέα της κρουαζιέρας, αναμενόταν ένα δύσκολο πρώτο εξάμηνο, μεταξύ άλλων λόγω του κλεισίματος των λιμανιών σε όλο τον κόσμο, του περιορισμού των δρομολογίων και της τάσης για μεταγενέστερες και βραχυπρόθεσμες κρατήσεις, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί το καλοκαίρι.

Εκτόξευση των πωλήσεων δραστηριοτήτων

Για την TUI Musement, η ΤUΙ προσδοκά ότι οι πωλήσεις μέσω τρίτων παρόχων θα αυξηθούν με το άνοιγμα περισσότερων προορισμών παγκοσμίως. Ως αποτέλεσμα, οι πωλήσεις εκδρομών, δραστηριοτήτων και περιηγήσεων αναμένεται να ξεπεράσουν την αύξηση της χωρητικότητας που έχει προγραμματιστεί για το τμήμα Markets & Airlines τον χειμώνα 21/22 και το καλοκαίρι του 2022. Οι εκδρομές, οι δραστηριότητες και οι περιηγήσεις που πωλούνται από την TUI Musement είχαν ήδη πολλαπλασιαστεί σε ετήσια βάση και διαμορφώνονται σε 1,1 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2022.

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ