TUI Αυστρίας: Σε επίπεδα 2019 οι κρατήσεις για Ελλάδα – Ποιοι προορισμοί προηγούνται

14-03-22 | TOUR OPERATORS

H αβεβαιότητα του πολέμου στην Ουκρανία δεν φαίνεται να έχει, μέχρι στιγμής, αντίκτυπο στην πορεία των κρατήσεων στην TUI Αυστρίας για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2022, με τους δημοφιλείς Μεσογειακούς προορισμούς, όπως η Ελλάδα, να καταγράφουν ισχυρή ζήτηση σε επίπεδα προ πανδημίας.

Ο Φεβρουάριος ήταν ο ισχυρότερος μήνας από πλευράς κρατήσεων και σε ορισμένες περιπτώσεις οι κρατήσεις ξεπέρασαν ακόμη και τα επίπεδα του 2019.

Ως αποτέλεσμα, για τους κλασικούς καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, η TUI καταγράφει επιστροφή των προκρατήσεων, ιδιαίτερα από οικογένειες που υποκινήθηκαν από τη καμπάνια σταθερών τιμών για παιδιά που «έτρεξε» μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Τα ξενοδοχεία της καμπάνιας πέτυχαν αύξηση κρατήσεων 12% (TUI Magic Life, Robinson, TUI Blue).

Σε επίπεδα προ κρίσης οι καλοκαιρινές κρατήσεις για Ελλάδα

Για τις προοπτικές του καλοκαιριού του 2022, η TUI Αυστρίας αναφέρει ότι η Ελλάδα, που αποτελεί παραδοσιακά αγαπημένο προορισμό των Αυστριακών, έχει επιστρέψει δυναμικά στη ζήτηση χάρη στην καλή διαχείριση της πανδημίας. Ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμοί είναι η Κρήτη και η Ρόδος, ενώ τα ξενοδοχεία στη Ρόδο και στην Κω καταγράφουν ισχυρή αύξηση κρατήσεων χάρη στη καμπάνια σταθερής τιμής για τα παιδιά.

Παράλληλα, η Κάρπαθος και η Ζάκυνθος παρουσιάζουν καλή πορεία κρατήσεων και θα εξυπηρετούνται από τα τέσσερα Αυστριακά αεροδρόμια Γκρατς, Σάλτσμπουργκ, Λιντς και Βιέννης. Η Austrian Airlines θα πετά επίσης προς Βόλο, Σάμο και Μύκονο.

Η Τουρκία αναπτύσσεται συμπληρωματικά της Ελλάδας και της Ισπανίας.

Αμείωτο το ενδιαφέρον των Αυστριακών για διακοπές

Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιεί ο τουρ οπερέιτορ, το 55% των Αυστριακών επιθυμούν να ταξιδέψουν τουλάχιστον 2 φορές αυτή τη χρονιά, με τη διάρκεια του ενός ταξιδιού να υπερβαίνει τις 5 ημέρες.

Η τάση για διαμονή μεγάλης διάρκειας έως 11 διανυκτερεύσεις, συνεχίζεται. Ωστόσο, συνολικά, περί το 75% των Αυστριακών δεν έχουν προβεί ακόμα σε κράτηση.

Το 92% προτιμά διακοπές θάλασσας – παραλίας, το 30% city break και το 26% σε λίμνη ή στο βουνό.

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα