TUI και Stephen Hunter ενώνουν δυνάμεις με την Westjet για το νέο τουριστικό γίγαντα του Καναδά

04-03-22 | TOUR OPERATORS

Η Westjet ανακοίνωσε την εξαγορά ενός από τους μεγαλύτερους τουρ οπερέιτορ του Καναδά και την αεροπορικής του εταιρίας, Sunwing Vacations και Sunwing Airlines.

Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας εξαγοράς, πρόκειται να δημιουργηθεί ένας νέος τουρ οπερέιτορ με την ονομασία του WestJet Group, ο οποίος θα περιλαμβάνει τις Sunwing Vacations και WestJet Vacations, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο της Sunwing, Stephen Hunter και έδρα το Τορόντο.

Το ποσό της συναλλαγής δεν έχει αποκαλυφθεί. Με μερίδιο 51% της οικογένειας Hunter και 49% του ομίλου TUI, οι ιδιοκτήτες της Sunwing θα γίνουν σημαντικοί μέτοχοι του ομίλου WestJet, ιδιοκτησίας της Onex.

«Έπειτα από ισχυρή ανάπτυξη, αναζητούσαμε ακόμη και πριν από την πανδημία ευκαιρίες να αξιοποιήσουμε τη συγκυρία αυτή. Η συναλλαγή θα μας προσφέρει τα απαραίτητα εργαλεία για αυτό», δήλωσε ο κ. Hunter στη Le Devoir.

Η ενσωμάτωση των εταιριών συνεχίζει να τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών, όμως αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2022.

Οι εταιρίες που συνθέτουν την WestJet θα διευρυνθούν ώστε να συμπεριλάβουν την Sunwing Airlines, με την τελευταία να λειτουργεί καθόλη τη διάρκεια του χρόνου παρά με βάση την εποχιακή ζήτηση. Σύμφνωα με τη σχετική ανακοίνωση, η συγχώνευση θα κάνει εφικτή την προσφορά μεγαλύτερου εύρους ηλιόλουστων και παραθαλάσσιων προορισμών.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο