Γερμανικός τουρισμός | FTI: Κρατήσεις σε επίπεδα προ πανδημίας για το καλοκαίρι- ανησυχία από την κατάσταση στην Ουκρανία

25-02-22 | TOUR OPERATORS

Μια πολύ καλή καλοκαιρινή σεζόν προδιαγράφουν οι μέχρι τώρα κρατήσεις για τον γερμανικό τουριστικό οργανισμό FTI, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Ralph Schiller. Έχουμε επιστρέψει στο προ-πανδημικό επίπεδο όσον αφορά τις κρατήσεις για το καλοκαίρι, είπε ο κ.Schiller.

Έσπευσε, ωστόσο, να εκφράσει τους φόβους του για τυχόν επιπτώσεις στην τουριστική διάθεση των Γερμανών από την  κατάσταση στην Ουκρανία. Όπως ανέφερε, μια πολεμική σύγκρουσή στις πύλες της Ευρώπης θα έχει αντίκτυπο στη συμπεριφορά κρατήσεων των Γερμανών πολιτών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κρατήσεις γίνονται επί του παρόντος τόσο σε βραχυπρόθεσμη βάση με ταξιδιώτες που εκμεταλλεύονται την άρση των περιορισμών, όσο και σε πιο μακροπρόθεσμη βάση.

Η Τουρκία ξεπέρασε την Ελλάδα τον Φεβρουάριο

Υπάρχουν ξεκάθαροι νικητές στους προορισμούς: κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, τόνισε. Η Τουρκία ξεπέρασε την Ελλάδα, η οποία ήταν ο προορισμός με τις περισσότερες κρατήσεις μέχρι εκείνη τη στιγμή. Μεγάλη ζήτηση έχουν επίσης η Ισπανία, τα Εμιράτα, η Μάλτα και η Κύπρος καθώς και το Μαρόκο, που άνοιξε πρόσφατα τα σύνορά του. Σε διαδρομές μεγάλων αποστάσεων, οι ΗΠΑ και η Αυστραλία προηγούνται. Τα νησιά στον Ινδικό Ωκεανό παρέμειναν ένας διαχρονικό αγαπημένος προορισμός.

Οι κρατήσεις με ευέλικτη πολιτική ακυρώσεων καταγράφουν έντονη ζήτηση, με έναν στους δύο ταξιδιώτες να επιλέγουν αυτά τα πακέτα.

Επίσης, η τάση προς υψηλότερης ποιότητας και μεγαλύτερα ταξίδια συνεχίζεται και φέτος. «Οι επισκέπτες επιλέγουν κρατήσεις σε υψηλότερη κατηγορία ξενοδοχείου ή άλλου είδους καταλύματος ή με διαμονή περισσότερων ημερών- ή και τα δύο ταυτόχρονα, κάτι που φυσικά αυξάνει τη συνολική τιμή», τόνισε ο κ.Schiller. Συνολικά, τα έσοδα ανά επισκέπτη και κράτηση θα είναι περίπου 15% πάνω από το επίπεδο πριν από την πανδημία.

διαβάστε ακόμα

Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour
Δήμος Αγ.Νικολάου | Κοινή θέση με τους ξενοδόχους κατά των πλωτών αιολικών πάρκων
Δήμος Πολυγύρου: Δυνατότητα ύδρευσης ξενοδοχείου με μία προϋπόθεση
Τρίτο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων στην Καλαμάτα
Δήμος Χαλανδρίου: Πρόγραμμα θερινών διακοπών ΚΑΠΗ 2024 - Τα ποσά συμμετοχής με βάση το εισόδημα
Άυλη Ψηφιακή Κάρτα για την στήριξη του Τουρισμού Thessaly - Evros Pass 2024
Δωρεά της ΤΕΜΕΣ για μελέτη ανάδειξης της ανατολικής πλευράς της νήσου Σφακτηρίας
Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;