Athens Walking Tours: Μια βραδιά αφιερωμένη στους ξεναγούς

08-11-21 | TOUR OPERATORS

Τα Athens Walking Tours διοργάνωσαν στα νέα γραφεία τους την Τρίτη, 2 Νοεμβρίου μια βραδιά αφιερωμένη σε όλους τους συνεργαζόμενους ξεναγούς τους.

Στο κλείσιμο μιας πολύ ιδιαίτερης τουριστικής σεζόν, η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε μια ευκαιρία να βρεθούν και πάλι από κοντά όλοι οι συνεργάτες τους και να επιβραβευτεί η εξαιρετική τους δουλειά που έγινε κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, η εργασία των διπλωματούχων ξεναγών αλλά και όλων των εργαζομένων στα Athens Walking Tours ήταν πολυπλοκότερη και δυσκολότερη σε σχέση με το παρελθόν, καθώς έπρεπε γρήγορα να προσαρμόζονται σε νέα δεδομένα, να ακολουθούν αυστηρά τα συνεχώς μεταβαλλόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, και κυρίως να προσφέρουν τις υπέροχες υπηρεσίες φιλοξενίας και ξενάγησης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους επισκέπτες της Αθήνας.

Η χρονιά αυτή, παρόλες τις δυσκολίες της, ήταν άκρως επιτυχημένη για τα Athens Walking Tours. Όλα τα προγράμματα-τουρ ιστορικά, γαστρονομικά και άλλες δραστηριότητες που προσφέρουν καθημερινά στους επισκέπτες της Αθήνας, πραγματοποιήθηκαν κανονικά, είχαν μεγάλη ζήτηση και επιτυχία.

Μέσα από τη σκληρή δουλειά όλων, κατάφεραν το 2021 να γίνει η χρονιά με τα περισσότερα θετικά σχόλια σε όλες τις σχετικές πλατφόρμες. Ως επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας, βραβεύτηκαν για ένατη συνεχόμενη χρονιά με το Travellers' Choice Award από την Tripadvisor, που απονέμεται σε ελάχιστο αριθμό επιχειρήσεων παγκοσμίως οι οποίες λαμβάνουν σταθερά εξαιρετικές κριτικές ταξιδιωτών. 

Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της φετινής σεζόν, τα θετικά και τα αρνητικά της μέχρι τώρα, οι προβλέψεις για την επόμενη χρονιά, ενώ τιμήθηκαν και διπλωματούχοι ξεναγοί για την συνεχόμενη, πολύχρονη και επιτυχή συνεργασία τους με τα Athens Walking Tours.

Στην παρουσίαση του ο CEO & Co-founder, κ. Γιάννης Γιαννακάκης ανέφερε ότι "Το 2021,  παρ’ ότι τουριστικά ξεκίνησε πάρα πολύ αργά, κατάφερε να αναγεννήσει τις ελπίδες μας, πως ο τουρισμός θα επανέλθει, πως η Ελλάδα, μέσα σε αυτή την παγκόσμια κρίση, βγαίνει με θετικό πρόσημο, και μας δίνει την ελπίδα πως το 2022 θα είναι πάρα πολύ καλύτερο".

Ο κ. Γιαννακάκης παρουσίασε τους στόχους των Athens Walking Tours στην μεγάλη ομάδα των συνεργαζόμενων διπλωματούχων ξεναγών, μοιράστηκε στοιχεία και τα δεδομένα, τις αγωνίες των δυο τελευταίων ετών και την προοπτική που ανοίγεται για το μέλλον. Έκανε εκτενή αναφορά στην δυναμική της ομάδας που κατάφερε όλο αυτό το διάστημα να έχει μια πολύ επιτυχημένη πορεία, και καλωσόρισε τα πολλά νέα μέλη που συνεχίζουν να εμπλουτίζουν τα Athens Walking Tours. Η βραδιά έκλεισε ευχάριστα με μουσική, φαγητό και ποτό, θυμίζοντας προ Covid εποχές.   

Η εκδήλωση έγινε στα νέα σύγχρονα γραφεία της εταιρείας στη Λεωφόρο Συγγρού, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας. 

 

Λίγα λόγια για την Εταιρεία

Τα Athens Walking Tours ξεκίνησαν το 2004, δημιουργώντας τα πρώτα οργανωμένα ολιγομελή περιπατητικά τουρ περιηγήσεων στο κέντρο της πόλης, σε καθημερινή βάση και όλο το χρόνο.  

Σήμερα, προσφέρουν καθημερινά περισσότερα από 45 διαφορετικά προγράμματα-τουρ (ιστορικά, γαστρονομικά και άλλες δραστηριότητες). 

Έχουν τα περισσότερα θετικά σχόλια στις σχετικές πλατφόρμες και προσφέρουν στον επισκέπτη της Αθήνας μια μοναδική, ολιστική εμπειρία από το αρχαίο, μυθολογικό και ιστορικό παρελθόν της πόλης μέχρι τη σύγχρονη καθημερινότητά της. 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο