TUI: Το Ρωσικό εμβόλιο θα επιταχύνει τους εμβολιασμούς στην Ευρώπη

12-04-21 | TOUR OPERATORS

Προκειμένου να εμβολιαστεί συντομότερα ο ευρωπαϊκό πληθυσμός θα πρέπει να αξιοποιηθεί και το εμβόλιο της Ρωσίας, και είναι θετικό το γεγονός ότι ανοίγεται ο δρόμος για αυτό, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, Friedrich Joussen στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, DPA.

Πρέπει να έχουμε γρήγορη εμβολιαστή κάλυψη, τόνισε ο κ. Joussen και υπογράμμισε ότι εάν τα πράγματα δεν πάνε εντελώς άσχημα, θα μπορούσε να υπάρξει μια πρώτη φάση το Μάιο ή τον Ιούνιο όπου η προσφορά εμβολιασμών θα ξεπεράσει τον αριθμό των ανθρώπων που επιθυμούν να εμβολιαστούν. 

Το αφεντικό της TUΙ, της οποίας βασικός μέτοχος είναι Ρώσος δισεκατομμυριούχος, στηρίζει την προετοιμασία ώστε να δοθούν περισσότερες δυνατότες εμβολιασμών με το εμβόλιο Sputnik V της Ρωσίας, το συντομότερο δυνατό.

Δεν ξέρω τι θα αποφασίσουν οι πολιτικοί τις ερχόμενες εβδομάδες, σχολιάσε ο κ. Joussen αναφορικά με τις συζητήσεις περί ενιαίων κανονισμών για τον κορωνοϊό και ευκαιριών για διακοπές. Όμως αυτό που βλέπουμε, είπε, είναι ορισμένες καλές ενδέιξεις και εξελίξεις, στον εσωτερικό τουρισμό αλλά και σε χώρες-προορισμούς. Υπάρχουν λόγοι για να είμαστε αισιόδοξοι για ορισμένες περιοχές, είπε και πρόσθετε ότι οι μεσοπρόθεσμες κρατήσεις για ταξίδια σε τρεις έως πέντε μήνες, όπως η Καραϊβική αλλά και οι κρουαζιέρες, έχουν αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο κ. Joussen εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα μπορέσει να αποπληρώσει τα κρατικά δάνεια για τη διάσωση του ομίλου. Ένα μετατρέψιμο ομόλογο 400 εκατ. ευρώ, το οποίο εκδόθηκε από την TUI την Παρασκευή με επιτόκιο 5%, υπερκαλύφθηκε δύο φορές. «Μπορούμε να σχεδιάσουμε το πρώτο σημαντικό βήμα στην αναχρηματοδότηση της κεφαλαιακής μας δομής», τόνισε ο Joussen.

 

διαβάστε ακόμα

«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά