TUI και Jet2holidays προσδοκούν ότι η βρετανική κυβέρνηση θα ανοίξει τελικά τις θερινές διακοπές

24-03-21 | TOUR OPERATORS

Οι δύο μεγαλύτεροι τουρ οπερέιτορ του Ηνωμένου Βασιλείου TUI και Jet2holidays εξακολουθούν να σχεδιάζουν την έναρξη των ταξιδιών στις 17 Μαΐου, παρά την επικείμενη σήμερα Πέμπτη ψήφιση νομοσχεδίου που θα απαγορεύει μέχρι τις 30 Ιουνίου τα ταξίδια στους Βρετανούς, με ποινή 5.000 λιρών σε όσους επιχειρήσουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Τόσο η TUI όσο και η Jet2holidays επισήμαναν ότι η ρύθμιση αυτή δεν αντικαθιστά την εισήγηση του Global Travel Taskforce της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, που αναμένεται στις 12 Απριλίου.

Η TUI επιμένει ότι οι διακοπές αυτό το καλοκαίρι θα είναι εφικτές, δέχεται ωστόσο ότι οι προϋποθέσεις εισόδου θα «διαφέρουν από χώρα σε χώρα».

Πιστεύουμε ότι οι διακοπές αυτό το καλοκαίρι θα είναι εφικτές, λαμβάνοντας υπόψη το εξαιρετικό πρόγραμμα εμβολιασμού και τη χρήση τεστ όπου απαιτείται, αναφέρει η εταιρεία, αναγνωρίζοντας ότι οι απαιτήσεις εισόδου θα διαφέρουν από χώρα σε χώρα.

Επί του παρόντος, όλες οι διακοπές της TUI UK ακυρώνονται έως τις 17 Μαΐου, ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση ως αφετηρία για τα ταξίδια στο εξωτερικό. H TUI περιμένει την εισήγηση του Global Travel Taskforce, φορέα με τον οποίο συνεργάζεται, στις 12 Απριλίου για το πότε μπορούν να πραγματοποιηθούν διεθνή ταξίδια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Jet2holidays, Steve Heapy, εξάλλου στέκεται στο γεγονός ότι η βρετανική κυβέρνηση συνεχίζει να επιδεικνύει σαφή φιλοδοξία να ανοίξει ξανά τα διεθνή ταξίδια και, όπως οι πελάτες του, προσβλέπει σε περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να ανοίξουν οι διεθνείς πτήσεις. Επί του παρόντος, τα σχέδια για ταξίδια ξεκινούν στις 17 Μαΐου. 

Αυτό που είναι ξεκάθαρο, τόνισε, είναι η μεγάλη επιθυμία των πελατών να φύγουν για διακοπές αυτό το καλοκαίρι και μετά.

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour