TUI: Προσπάθεια εκκίνησης της κρουαζιέρας στα Κανάρια Νησιά

04-11-20 | TOUR OPERATORS

Η TUI προσπαθεί να περιορίσει τις μεγάλες συσσωρευμένες απώλειες, (2 δισ. ευρώ) μεταξύ Οκτωβρίου 2019 και Ιουνίου 2020, λόγω της κρίσης που προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Για την επίτευξη της εν λόγω προσπάθειας, έχει στραφεί στα Κανάρια Νησιά, στα οποία πληρούνται οι δύο βασικές προϋποθέσεις για τους τουρίστες την περίοδο του χειμώνα: καλές κλιματικές συνθήκες και ελεγχόμενη κατάσταση υγείας.

Παρά το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να απαιτεί καραντίνα 14 ημερών για τους ταξιδιώτες που πηγαίνουν στα Κανάρια Νησιά, εκτός εάν επιδείξουν αρνητικό PCR την πέμπτη ημέρα από την ημέρα επιστροφής τους στην Γερμανία, η TUI πετά από τις 3 Οκτωβρίου προς τα Κανάρια με καθημερινή λειτουργία. Οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο αναστέλλονται εκ των πραγμάτων, λόγω της καραντίνας 15 ημερών, την οποία επέβαλε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον στους ταξιδιώτες, οι οποίοι επιστρέφουν από τα συγκεκριμένα Νησιά.

Η προσπάθεια της TUI για την ενίσχυση του τουρισμού πραγματοποιείται αεροπορικώς αλλά και διά θαλάσσης. Η TUI Cruises, το τμήμα κρουαζιέρας του ταξιδιωτικού ομίλου, είναι μία από τις δύο εταιρίες κρουαζιέρας, η οποία έχει λάβει άδεια από την κυβέρνηση των Καναρίων Νήσων να την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων της από τις 5 Νοεμβρίου. Η TUI Cruises έχει καθορίζει δύο εβδομαδιαίες κρουαζιέρες τον μήνα Νοέμβριο και άλλες τέσσερις από τον Νοέμβριο και έπειτα, εκ των οποίων δύο προορίζονται για τη γερμανική αγορά και άλλες δύο για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου, οι πτήσεις έχει προγραμματιστεί να αναχωρούν από το Bournemouth και να προσγειώνονται στη νήσο Γκραν Κανάρια ή στην Τενερίφη. Από το αεροδρόμιο, οι ταξιδιώτες θα μεταφέρονται στο λιμάνι και από εκεί θα ξεκινήσουν το ταξίδι με πλοίο για επτά ημέρες, με τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 800 ευρώ ανά άτομο για το Νοέμβριο, 715 ευρώ ανά άτομο τον Δεκέμβριο και 1.350 ευρώ ανά άτομο για την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Ο Alfredo Serrano, γενικός διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιερόπλοιων στην Ισπανία (CLIA), διαβεβαιώνει ότι η επιστροφή των πλοίων στα Κανάρια Νησιά είναι καλή είδηση μετά από έξι μήνες αναστολής, αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύεται η έλλειψη κοινού κανονιστικού πλαισίου, γεγονός που οδήγησε σε καθυστέρηση έκδοσης αποφάσεων, ενώ η Γερμανία προέβη σε αντίστοιχες αποφάσεις πριν από τέσσερις μήνες και η Ιταλία πριν από δύο.

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι κρουαζιέρες θα φέρουν έως και 400.000 τουρίστες μεταξύ Νοεμβρίου και Μαΐου στα Κανάρια Νησιά. Ο Alfredo Serrano υπενθυμίζει ότι το 2019 υπήρχαν περισσότεροι από 2,5 εκατ. ταξιδιώτες και ότι ο στόχος που τέθηκε, αντιπροσωπεύει μόλις το 16% του εν λόγω συνόλου. Οι κρουαζιέρες θα περιορίζονται στα επτά Κανάρια νησιά και δεν θα μπορούν να συνδεθούν με άλλες περιοχές, όπως το Πράσινο Ακρωτήριο ή τη Μαδέρα.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι