Η αναβίωση του Thomas Cook ως online ταξιδιωτικός πράκτορας

08-09-20 | TOUR OPERATORS

Την επανεμφάνισή της στην αγορά ως online τουριστικό γραφείο μπορεί να κάνει μέσα στις επόμενες ημέρες ο ιστορικός τουρ οπερέιτορ Thomas Cook σύμφωνα με το Sky News, το οποίο μεταδίδει οτι αυτό είναι στις προθέσεις της κινεζικής κοινοπραξίας Fosun, που ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρίας και ιδιοκτήτρια της Club Med.

Η επικείμενη έναρξη λειτουργίας της εταιρίας βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, όπως μεταδίδει το Sky New, και η επαναφορά της στην αγορά εξαρτάται από το εάν θα διασφαλιστούν οι απαραίτητες εγκρίσεις καθώς και από τις ανακοινώσεις της Βρετανικής κυβέρνησης για καραντίνα στα ταξίδια.

Η Thomas Cook πέρασε στα χέρια της Fosun έναντι 11 εκατ. λιρών τον περασμένο Νοέμβριο, έπειτα από την πτώχευσή της. Στη συμφωνία περιλαμβάνονταν και τα ξενοδοχειακά brand Casa Cook και Cook’s Club, τα δικαιώματα, ο τίτλος, τα domain names, οι εφαρμογές λογισμικού, οι λογαριασμοί social media και οι άδειες.

Η κινεζική κοινοπραξία τον Ιανουάριο προέβη στη σύσταση ομάδας από 15 εκτελεστικά στελέχη της βιομηχανίας, η οποία θα αναλάμβανε την επανέναρξη λειτουργίας της Thomas Cook ως online τουριστικό γραφείο.

Στην ομάδα μετείχαν ο πρώην διευθυντής στρατηγικής και τεχνολογίας του ομίλου Thomas Cook, Alan French, ο πρώην επικεφαλής πωλήσεων, ηλεκτρονικού εμπορίου και μάρκετινγκ, Phil Gardner και το πρώην στέλεχος οικονομικών Raj Sharma.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός