DER Touristik/ FTI: Νέοι, πιο χαλαροί κανονισμοί για αλλαγές κρατήσεων – Τι ισχύει για ταξίδια έως το 2021

04-08-20 | TOUR OPERATORS

Oι μεγάλοι γερμανοί τουρ οπερέιτορ DER Touristik και FTI χαλαρώνουν τους κανονισμούς για τις αλλαγές κρατήσεων προκειμένου να δώσουν μεγαλύτερη ασφάλεια στους πελάτες τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ωστόσο, οι νέοι κανονισμοί συνδέονται με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Ο DER Touristik προσφέρει δωρεάν αλλαγή κράτησης στα brand Dertour, ITS, Jahn Reisen, Meiers Weltreisen και ADAC Reisen, έως 14 ημέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης. Αυτό ισχύει για όλα τα ταξίδια διακοπών από την 1η Αυγούστου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου του 2020 με αναχώρηση από την 1η έως τις 31 Οκτωβρίου του 2021. Μπορεί να γίνει αλλαγή κράτησης για άλλη ημερομηνία ή για άλλο προορισμό. Το κόστος του πακέτου για το οποίο γίνεται η αλλαγή πρέπει να είναι τουλάχιστον στο 50% του αρχικού.

Μεμονωμένα προϊόντα όπως τα δυναμικά πακέτα, οι κρουαζιέρες, οι πτήσεις του DER Touristik Ticket Factory και τα εισιτήρια εκδήλωσεων εξαιρούνται από τον κανονισμό.

Στον FTI οι ταξιδιώτες μπορούν πλέον να αναβάλλουν τις διακοπές τους για μεταγενέστερη ημερομηνία. Η προσφορά ισχύει για όλες τις κρατήσεις σε όλους τους προορισμούς. Η αλλαγή κράτησης πρέπει να γίνει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2020, όμως έως 10 ημέρες πριν την αναχώρηση και η τελευταία ημερομηνία των νέων διακοπών θα πρέπει να είναι η 31η Οκτωβρίου του 2021.

Ως ανταμειβή, προσφέρει στους ταξιδιώτες του μπόνους αλλαγής κράτησης ύψους 100 ευρώ. Ωστόσο αυτό ισχύει για τα ξενοδοχεία που λαμβάνουν μέρος στην εν λόγω καμπάνια. 

Δίνεται επίσης δυνατότητα για αναβάθμιση ξενοδοχείου. Η τιμή του νέου πακέτου πρέπει να είναι στο 50% τουλάχιστον της αρχικής κράτησης. 

Ο νέος κανονισμός ισχύει για όλα τα πακέτ αδιακοπών και τις κρατήσεις για city break και εξαιρούνται τα πακέτα Datamixx-Reisen (XFTI) που συνδυάζονται με προγραμματισμένες ή δυναμικές πτήσεις, οι μεμονωμένες πτήσεις, οι κρουαζιέρες, οι προσφορές ή τα ταξίδια με εισιτήρια εκδηλώσεων.

διαβάστε ακόμα

Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino
Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα