Vikings: Δικαίωμα επιλογής των ταξιδιωτών για βάουτσερ ή επιστροφή χρημάτων

08-04-20 | TOUR OPERATORS

O σπεσιαλίστας διακοπών δραστηριοτήτων Vikings ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δεν θα επιβάλλει τα βάουτσερ ως υποχρεωτική μορφή αποζημίωσης στους ταξιδιώτες για τα ακυρωμένα ταξίδια τους.

Η Vikings αναφέρει ότι θα είναι ικανοποιημένη εάν οι πελάτες της δεχθούν τα βάουτσερ για ταξίδια σε μεταγενέστερη ημερομηνία, όμως διευκρινίζει ότι δεν επιθυμεί να τους περιορίσει, αφήνοντας την απόφαση στους ταξιδιώτες και χωρίς να εξαντλεί μελλοντικές νομικές δυνατότητες, όπως τονίζει το διευθυντικό στέλεχος Daniel Kraus, «ακόμη κι αν είμαστε χαρούμενο εάν όλοι αποφασίσουν να μεταθέσουν τις κρατήσεις σε άλλη ημερομηνία».

Η απόφαση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς ο οργανωτής πρόσφατα ανακοίνωσε δραστικά μέτρα εξοικονόμησης εξόδων και απολύσεις για σχεδόν το μισό προσωπικό. Ο κ. Kraus σχολιάζει ότι τα έξοδα περιορίζονται αυστηρά ώστε η εταιρία να παραμείνει λειτουργική για τους ταξιδιώτες και να επιβιώσει στην κρίση.

Επιπλέον, ο οργανωτής δεν αντιμετωπίζει άμεσο πρόβλημα επιστροφής των προμηθειών που έχει καταβάλλει καθώς, όπως πολλοί άλλοι, καταβάλλει πληρωμές στα τουριστικά γραφεία λίγες ημέρες μετά την αναχώρηση του πελάτη για το ταξίδι.

Στην γραμμή της Vikings κινήθηκε και η Alltours ανακοινώνοντας ότι οι πληρωμές που έγιναν για ταξίδια από τις 17 Μαρτίου έως 30 Απριλίου, θα επιστραφούν στους πελάτες, ενδεικτικό της καλής ρευστότητας του τουρ οπερέιτορ.

Η απόφαση που έλαβε η Γερμανική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τα βάουτσερ για τα ακυρωμένα ταξίδια εξαιτίας του κορωνοϊού, προβλέπει ότι οι τουρ οπερέιτορ θα μπορούν να προσφέρουν αυτή την επιλογή στους ταξιδιώτες τους ώστε να προβούν σε κρατήσεις σε μεταγενέστερη ημερομηνία καθώς και ότι δεν θα είναι υποχρεωμένοι να επιστρέφουν τα χρήματα από τις κρατήσεις έως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2021.

Παρότι η απόφαση αυτή δεν έχει μεταφραστεί σε νομοθετικό πλαίσιο και αντιβαίνει στους κανονισμούς της ΕΕ περί οργανωμένων πακέτων, στην πλειονότητά τους οι πάροχοι ταξιδιωτών υπηρεσιών δέχονται με ικανοποίηση το δυνατότητα αυτή προκειμένου να συγκρατήσουν μια μαζική διαρροή ρευστότητας.

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη