Κορωνοϊός: "Λουκέτο" για τον γερμανό σπεσιαλίστα Comtour

30-03-20 | TOUR OPERATORS

Σε χρεωκοπία οδηγήθηκε ο γερμανός σπεσιαλίστας για ταξίδια στην Ινδία και τη ΝΑ Ασία, Comtour, εξαιτίας των συνθηκών ασφυξίας που δημιούργησε στα ταξίδια η κρίση του κορωνοϊού.

Το περιφερειακό δικαστήριο της Έσσης διόρισε τον Gregor Bräuer, συνεργάτη του δικηγορικού γραφείου hww Hermann Wienberg Wilhelm, ως προσωρινό διαχειριστή αφερεγγυότητας.

Η διάδοση του κορωνοϊού και οι πολυάριθμες απαγορεύσεις στην είσοδο και έξοδο ταξιδιωτών στις χώρες παγκοσμίως έχουν στερήσει από την εταιρία τη βάση διατήρησης της δραστηριότητάς της, δήλωσε ο κ. Bräuer σχολιάζοντας την οικονομική κατάσταση του οργανωτή. 

Παράλληλα, κρίθηκε ότι δεν υπήρχαν προοπτικές να τεθεί η εταιρία σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας και να επαναλειτουργήσει σε δεύτερο χρόνο, μετά την άρση των ταξιδιωτών απαγορεύσεων.

Καθώς είναι αδύνατο να προβλέψει κανείς πόσο θα κρατήσει αυτή η κατάσταση και ποιες μακροπρόθεσμες συνέπειες θα έχει στην ταξιδιωτική βιομηχανία, όλοι οι τρόποι δημιουργίας της απαραίτητης ρευστότητας έχουν εξαφανιστεί, επισημαίνει ο διαχειριστής.

Οι ταξιδιώτες που έπρεπε να είχαν ακυρώσει το ταξίδι τους έχουν ήδη επαναπατριστεί. 

Η Comtour ανακοίνωσε ότι θα ενημερώσει τους πελάτες της το συντομότερο δυνατό για τις κρατήσεις που δεν θα πραγματοποιούνταν έτσι κι αλλιώς. Η επιστροφή χρημάτων καλύπτεται από την ασφαλιστική R + V.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι