TUI: Δάνειο ύψους 1,8 δισ.ευρώ από την κρατική τράπεζα KfW

28-03-20 | TOUR OPERATORS

Η TUI AG έλαβε έγκριση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας για δάνειο ύψους 1,8 δισ.ευρώ από την κρατική τράπεζα KfW Bank. Με αυτά τα κεφάλαια η υπάρχουσα πιστωτική γραμμή της TUI στις τράπεζες θα αυξηθεί κατά 1,75 δισ. ευρώ.

Το δάνειο έκτακτης ανάγκης υπόκειται στην έγκριση των τραπεζών. Οι συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστούν. Μία από τις προϋποθέσεις είναι ότι η TUI παραιτείται από τις πληρωμές μερισμάτων έως ότου αποπληρωθεί το συγκεκριμένο δάνειο.

Ο Fritz Joussen, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου TUI, δήλωσε ότι το δάνειο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να διαχειριστεί ο όμιλος τη σημερινή εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, καθώς μια υγιής εταιρεία όπως η TUI είναι προσωινά χωρίς εργασιίες και χωρίς έσοδα.

Ο Fritz Joussen ευχαριστεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή, την κυβέρνηση της Κάτω Σαξονίας και την KfW για την έγκριση του δανείου.

Ο μεγαλύτερος τουρ οπερέιτορ της Ευρώπης απασχολεί 70.000 άτομα, με παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες. Στην Ελλάδα η TUI διαθέτει 49 ξενοδοχεία είτε ιδιόκτητα είτε μαζί με την Atlantica Hotels & Resorts, διακινώντας 3 εκατ. τουρίστες ετησίως.

διαβάστε ακόμα

Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών