Γερμανικός τουρισμός: Δραματικές οι συνέπειες για τους τουρ οπερέιτορ

26-03-20 | TOUR OPERATORS

Σε ένα βίντεο 90 δευτερολέπτων που ετοίμασε η AER cooperation, η μεγαλύτερη σύμπραξη τουρ οπερέιτορ της Γερμανίας με πάνω από 1.000 μέλη και με μερίδιο 30% στην αγορά τουρ οπερέιτορ, οι οργανωτές ταξιδίων παρουσιάζουν τις συνέπειες της κρίσης του κορωνοϊού στην ταξιδιωτική βιομηχανία της χώρας, σε αριθμούς.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι 2,9 εκατ. θέσεις εργασίας και 213 δισ. ευρώ πωλήσεων είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός, ενώ οι οργανωτές ταξιδίων καλούν τις κυβερνήσεις να προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στις επιχειρήσεις. 

Σε επιστολή τους προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, 29 ενώσεις και εταιρίες τονίζουν ότι μεγάλες περιοχές της τουριστικής βιομηχανίας δεν καλύπτονται από τα προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας.

Στα αιτήματα του κλάδου που αναφέρονται στην επιστολή είναι οι εταιρίες από 11 έως 249 εργαζομένους να περιληφθούν στα προγράμματα στήριξης, ενώ, όπως υπογραμμίζεται, η βιομηχανία χρειάζεται να εξαιρεθεί από τις υποχρεώσεις της στο κράτος κατά σχεδόν 100% καθώς και να αρθούν οι μηχανισμοί επιτήρησης από το τραπεζικό σύστημα προκειμένου να έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε δανεισμό.

Επίσης ο γερμανικός σύνδεσμος για την τουριστική βιομηχανία DRV ζήτησε κρατική προστατευτική ασπίδα» για να αποφευψθούν χρεοκοπίες τουριστικών ορανισμών τις επόμενες εβδομάδες, καθώς και αλλαγή του νομικού πλαισίου για τις ακυρώσεις και την επιστροφή χρημάτων.

Ο πρόεδρος του DRV, Norbert Fiebig, επίσης κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία σχεδιάζει να δώσει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ για την υποστήριξη της οικονομίας της χώρας, να δημιουργήσει ένα ειδικό ταμείο, που θα παράσχει στον ταξιδιωτικό κλάδο τη ρευστότητα που χρειάζονται επειγόντως. 

Δείτε το βίντεο στα γερμανικά…

διαβάστε ακόμα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο