TUI | Τουρισμός: Ο καλύτερος Ιανουάριος στις κρατήσεις της στο Ηνωμένο Βασίλειο

11-02-20 | TOUR OPERATORS

Εξαιρετικά καλά ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2020 της TUI στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς ο τουρ οπερέιτορ είχε τον καλύτερο Ιανουάριο στην ιστορία του. «Ο Ιανουάριος φέτος ήταν πολύ, πολύ δυνατός», δήλωσε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος Fritz Joussen.

Η άνοδος των κρατήσεων οφείλεται και στην πτώχευση του Thomas Cook, καθώς πολλοί Βρετανοί στράφηκαν στην TUI μετά την κατάρρευση του βασικού ανταγωνιστή της για τις διακοπές τους. O κ.Joussen εκτιμά ότι η TUI θα αυξήσει το μερίδιο αγοράς σε Γερμανία και Μ.Βρετανία. Οι κρατήσεις για την καλοκαιρινή περίοδο αυτήν την εποχή είναι 14% υψηλότερες σε σχέση με το προηγούμενο έτος και οι τιμές είναι κατά μέσο όρο 3% υψηλότερες.

Ο όμιλος της TUI είχε μια σαφή άνοδο των κρατήσεων στο τρίμηνο μετά την πτώχευση του Thomas Cook, γεγονός που συνέβαλε στην αντιστάθμιση των επιπτώσεων από την καθήλωση στο έδαφος των Boeing 737 MAX.

Η TUI εκτιμά ότι  για το 12μηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, τα EBIT θα κυμανθούν από 850 εκατ. ευρώ έως 1,05 δισ. ευρώ, διαψεύδοντας τις αρχικές εκτιμήσεις ότι λόγω των MAX, τα ετήσια κέρδη της, στο χειρότερο σενάριο, θα μπορούσαν να υποχωρήσουν στα 680 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, ο κ.Joussen είπε πως δεν επηρεάζει τη ζήτηση για διακοπές, όμως αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν κλείνουν διακοπές στην Ασία αυτή την περίοδο του χρόνου.

Η TUI έχει εξασφαλίσει εναλλακτικά αεροσκάφη για ολόκληρο το 2020 λόγω της συνεχιζόμενης γείωσης του Boeing 737 Max.

Όπως είπε ο κ. Joussen, ο όμιλος θα συνεχίσε να επενδύει στην ανάπτυξη ψηφιακών πλατφορμών κατά το επόμενο 12μηνο, ως μέρος της τρέχουσας στρατηγικής μετασχηματισμού του για να γίνει μια πλατφόρμα ψηφιακού τουρισμού.

Όσον αφορά το Brexit, η κύρια ανησυχία της TUI «παραμένει αν οι αεροπορικές εταιρείες μας θα συνεχίσουν να έχουν πλήρη πρόσβαση στον εναέριο χώρο της ΕΕ μετά τη μεταβατική περίοδο». H TUI παρακολουθεί τις πολιτικές διαπραγματεύσεις και εξετάζει όλα τα σενάρια.

Η όμιλος, τέλος, σχεδιάζει να ανοίξει 17 ξενοδοχεία φέτος, συμπεριλαμβανομένου ενός αριθμού ξενοδοχείων για τα σήματα Riu και Robinson.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι