Γερμανικός τουρισμός: Το Αμπού Ντάμπι στρατηγικός εταίρος στον t.o. FTI

17-12-19 | TOUR OPERATORS

Στρατηγικός συνεργάτης του γερμανικού τουριστικού ομίλου FTI γίνεται η Abu Dhabi Developmental Holding Company. Στόχος του Αμπού Ντάμπι είναι να διευρύνεται περαιτέρω τη θέση του ως ταξιδιωτικός προορισμός και να αυξήσει τον αριθμό των επισκεπτών του μέσα από τη συνεργασία, για τις ανάγκες της οποίας θα διαθέσει 100 εκατ. ευρώ στα ταμεία του FTI και η οποία επετεύχθη μέσα από την παρέμβαση του επενδυτή της FTI, Samih Sawiris.

Η συνεργασία εστιάζει στις βασικότερες ευρωπαϊκές αγορές, όπως η Γερμανία, η Αυστρία, η Ελβετία, η Γαλλία και το Ην. Βασίλειο. Ο FTI θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα προκειμένου να διευρύνει τη δραστηριότητά τους, τη διαχείριση προορισμών και το χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων του.

Μετά την κατάρρευση του Thomas Cook, ο FTI είναι ο τρίτος μεγαλύτερος τουρ οπερέιτορ στην Ευρώπη, και περιλαμβάνει 70 ξενοδοχεία τα οποία λειτουργούν υπό τη σημαία των Meeting Point Hotels.

Ο FTI έχει ευρεία παρουσία και στα ΗΑΕ για πολλά χρόνια και λειτουργεί ως ηγετικός τουρ οπερέιτορ της γερμανικής αγοράς στο Ντουμπάι και το Αμπού Ντάμπι. 

Ο επικεφαλής της Abu Dhabi Holding, Mohamed Al Suwaidi, έχει υψηλές προσδοκίες από την επένδυση καθώς παρουσιάζεται πεπεισμένος ότι θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του αριθμού τουριστών από τις σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές στο Αμπού Ντάμπι, δεδομένου ότι ο FTI Group διακινεί 8 εκατ. ταξιδιώτες ετησίως.

Η Abu Dhabi Holding είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στο Αμπού Ντάμπι και περιλαμβάνει πολλά ξενοδοχεία ενώ έχει μερίδιο στην Etihad airline και σε μουσεία όπως το Λούβρο. 

Το 2019, καταγράφηκαν στο Αμπού Ντάμπι σχεδόν 3,8 εκατ. διεθνείς επισκέπτες ξενοδοχείων, παρουσιάζοντας αύξηση 3% έναντι του 2018. Οι πληρότητες των ξενοδοχείων είχαν αύξηση 4% και διαμορφώθηκαν στο 69%, ενώ η μέση διάρκεια διαμονής αυξήθηκε κατά 5%, στις 2,5 διανυκτερεύσεις.

διαβάστε ακόμα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο