136 ξενοδοχεία της Thomas Cook πήρε η TUI για το 2020- τα 16 στην Ελλάδα

31-10-19 | TOUR OPERATORS

135 ξενοδοχεία, που διαχειριζόταν ο Thomas Cook, προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό της το 2020 η TUI. Μεταξύ αυτών, τα 16 βρίσκονται στην Ελλάδα, περιλαμβανομένου του 4άστερου Louis Plagos Zante Beach στη Ζάκυνθο, που λειτουργούσε ως Sentido.

Όπως δήλωσε ο Erik Freimuth,  TUI Hotels and Resorts MD, μετά την κατάρρευση της Thomas Cook, η TUI ξεκίνησε να υπογράφει συμβάσεις με ξενοδόχους, που συνεργαζόταν με τον  Thomas Cook. Επιδίωξη ήταν να πάρει ένα "δίκαιο" μερίδιο από τις πρώην συμβάσεις του Thomas Cook με ξενοδοχεία, καθώς δεν είχε νόημα να πάρει όλες τις συμβάσεις.

Αντίθετα, η TUI ήταν εξ αρχής πρόθυμη να καλύψει το κενό των 2 εκατ. επιβατών, που άφησε ο Thomas Cook. Kαι αυτό το έκανε, προσθέτοντας δύο εκατομμύρια θέσεις σε πτήσεις προς προορισμούς όπως η Τουρκία, η Ελλάδα, οι Βαλεαρίδες, οι Κανάριες Νήσοι και το Μεξικό.

Τα 135 ξενοδοχεία περιλαμβάνουν 10 TUI Platinum resorts και τρία SplashWorld συγκροτήματα κατοικιών, που απευθύνονται σε οικογένειες. Τα 56 από αυτά τα ακίνητα θα προσφέρονται αποκλειστικά από την TUI το 2020.

Όπως υπογραμμίζει η TUI, ο όμιλος είναι στην ευχάριστη θέση να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ξενοδοχείων δημοφιλών στους πελάτες του Thomas Cook, που θα μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν τις διακοπές τους σε αυτά τα υπέροχα θέρετρα.

Από τα 135 ξενοδοχεία, τα 19 βρίσκονται στην Τουρκία, τα 16 στην Ελλάδα, τα 6 στις Βαλεαρίδες Νήσους, τα 22 στα Κανάρια Νησιά και τα υπόλοιπα σε μακρινούς προορισμούς.

Η TUI ζήτησε να αγοράσει το διαδικτυακό domain name του Thomas Cook

Όπως ποκαλύπτει το Sky News, η TUI προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να αγοράσει το διαδικτυακό domain name του Thomas Cook, καθώς ο ειδικός εκκαθαριστής AlixPartners, μαζί με την KPMG, αρνήθηκε να πουλήσει το όνομα στον κορυφαίο τουρ οπερείτορ στον κόσμο.

Η TUI αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία, αλλά εκτιμάται ότι ο λόγος που θέλησε να αγοράσει την διεύθυνση URL είναι η μακροχρόνια σύγχυση των καταναλωτών μεταξύ της Thomas Cook και της μάρκας Thomson.

Η προσφορά φέρεται να απορρίφθηκε επειδή η TUI δεν θέλησε να αγοράσει όλη τη φίρμα Thomas Cook, για την οποία ενδιαφέρονται δεκάδες, μεταξύ των οποίων και η κινεζική Fosun Tourism Group. Η Fosun θέλει να αγοράσει και το μερίδιο του Thomas Cook στην κοινή κινεζική εταιρεία.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»