Πτώχευση Thomas Cook: Νέα απόπειρα εξαπάτησης των πελατών για επιστροφή χρημάτων

06-10-19 | TOUR OPERATORS

Νέα απόπειρα εξαπάτησης των Βρετανών τουριστών, που ήταν πελάτες του Thomas Cook, με την υπόσχεση επιστροφής χρημάτων, εντόπισε η Ένωση Καταναλωτών του Ηνωμένου Βασιλείου Which?

Πρόκειται για την ιστοσελίδα ThomasCookrefunds.com, που χρησιμοποιεί το λογότυπο του Thomas Cook και η οποία καλεί τους πελάτες να δώσουν προσωπικά στοιχεία για να τους βοηθήσει, όπως υπόσχεται, να λάβουν πίσω τα χρήματα, που έδωσαν.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA), που είναι ο επίσημος φορέας για όλη αυτή διαδικασία επιστροφής χρημάτων από την πτώχευση του Thomas Cook, προειδοποίησε ότι ο ιστότοπος αυτός είναι ψεύτικος. H Ένωση Καταναλωτών Which? ζήτησε από την εταιρεία που φιλοξενεί αυτήν την ιστοσελίδα να την καταργήσει.

Η CAA αναμένεται να ξεκινήσει επισήμως τη διαδικασία επιστροφής χρημάτων από τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, γι αυτό και η Which? ενημερώνει τους πελάτες να αγνοούν κάθε άλλο δήθεν εναλλακτικό τρόπο, μεσω τηλεφωνικών κλήσεων, μηνυμάτων ή ψεύτικων ιστοσελίδων.

Λίγο μετά τη διακοπή της λειτουργίας του Thomas Cook, η Which? είχε προειδοποιήσει ότι απατεώνες, που εμφανίζονταν ότι τηλεφωνούν από ξενοδοχεία, ζητούσαν στοιχεία της τράπεζας ή της πιστωτικής κάρτας των πελατών του Thomas Cook για να τους επιστρέψουν δήθεν τα χρήματα, που είχαν καταβάλει.

Ο υπεύθυνος του ταξιδιωτικού τομέα της Which? Rory Boland χαρακτήρισε τους απατεώνες ως καραχαρίες, που εμφανίζονται μετά από οικονομικές καταστροφές, τονίζοντας ότι μερικοί από αυτούς φαίνονται πολύ πειστικοί στις υποσχέσεις τους για επιστροφή χρημάτων.

Οι πελάτες του Thomas Cook, τόνισε, πρέπει να γνωρίζουν ότι από τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, η CAA, οι τράπεζες και οι πάροχοι πιστωτικών καρτών ξεκινούν τη διαδικασία επιστροφής χρημάτων και οι πελάτες πρέπει να επικοινωνούν μόνο με αυτούς.

Η Ένωση Καταναλωτών Which? έχει αναρτήσει και σχετική προειδοποίηση για απάτες στην ιστοσελίδα της με τίτλο  Scam alert: Beware fake Thomas Cook refund websites

 Διαβάστε επίσης

Πτώχευση Thomas Cook: Άνοιξαν σήμερα 7 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για αποζημιώσεις

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα