Τουρισμός: Η Fosun συζητά την εξαγορά του ρωσικού Intourist – Ενδιαφέρον και από άλλους επενδυτές

04-10-19 | TOUR OPERATORS

O κινεζικός όμιλος Fosun, ο οποίος είχε μερίδιο 18% στην Thomas Cook, βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά του ρωσικού τουρ οπερειτορ Intourist, ο οποίος ανήκει 100% στην Thomas Cook αλλά έχει εντελώς ανεξάρτητη νομική οντότητα και λειτουργία.

Ένας έτοιμος και κερδοφόρος μηχανισμός για την εισροή Κινέζων τουριστών από τον Intourist ενδεχομένως να αποτελεί κερδοφόρα εξαγορά για τη Fosun, η οποία διαθέτει επίσης έναν τουρ οπερέιτορ στην Κίνα, επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος του Ταξιδιωτικού πρακτορείου στην Αγία Πετρούπολη Svoy TS, Sergey Voitovich.

Ωστόσο, ο ίδιος επισημαίνει ότι εάν πραγματοποιηθεί αυτό το σενάριο υπάρχει κίνδυνος οι κινεζικές τουριστικές ροές στον Intourist να υπερισχύσουν των υπολοίπων, με αποτέλεσμα άλλες αγορές εισερχόμενου τουρισμού να παρακμάσουν.

Ο διευθυντής της Ένωσης του Κόσμου Χωρίς Σύνορα, Alexander Agamov, πιστεύει ότι ο Intourist είναι μια διαφοροποιημένη επιχείρηση που δίνει έμφαση σε μεγάλο αριθμό αγορών και όχι τόσο στην κινεζική. Παραδέχεται όμως ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον της Fosun μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στη λειτουργία του. Επιπλέον, επισημαίνει, η κινεζική αγορά έχει ιδιαιτερότητες, είναι πολύ ανταγωνιστική και απαιτεί μεγάλες προσπάθειες από τις επιχειρήσεις.

Όπως μεταδίδει το Profi.Travel επικαλούμενο πηγές από τη ρωσική τουριστική βιομηχανία, είναι πιθανό ότι ο λόγος διαρροής αυτής της πληροφορίας στα μέσα ενημέρωσης είναι ο καθησυχασμός της αγοράς, καθώς και άλλοι παίκτες ενδιαφέρονται για την εξαγορά του τουρ οπερέιτορ.

Επιπλέον, υπάρχουν σενάρια για ενδιαφέρον εξαγοράς του τουρ οπερέιτορ από άλλους επενδυτές που ενδιαφέρονται να μπουν στην αγορά εξερχόμενου τουρισμού της Ρωσίας. Η εταιρία προσφέρει μεταφορές, έχει συμβόλαια και λιανικό εμπόριο και από αυτή την άποψη, η τιμή που μεταδίδουν τα μέσα για την εξαγορά της, 46 εκατ. δολάρια, κρίνεται λογική. 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός