Τουρισμός: Διπλάσιες τιμές στα πακέτα διακοπών των Βρετανών μετά την πτώχευση του Thomas Cook

24-09-19 | TOUR OPERATORS

Τις αντιδράσεις των Βρετανών ταξιδιωτών έχει προκαλέσει η προσπάθεια των τουριστικών επιχειρήσεων να εκμεταλλευθούν το «κενό» που άφησε η Thomas Cook στην αγορά οργανωμένων πακέτων ανεβάζοντας τις τιμές πτήσεων και διακοπών.

Όσοι αναζητούν κρατήσεις σε ανταγωνιστές της Thomas Cook διαμαρτύρονται για φουσκωμένες τιμές στα πακέτα διακοπών, οι οποίες σε ορισμένες πτήσεις έχουν τριπλασιαστεί!

Οι καταναλωτές διαμαρτύρονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για αύξηση των τιμών της TUI, η οποία ισχυρίζεται οτι προσφέρει υποστήριξη σε πελάτες της Thomas Cook που έμειναν καθηλωμένοι, στα μελλοντικά πακέτα διακοπών.

Την ώρα που η TUI ανακοίνωνε οτι είχε συμβάλλει στον επαναπατρισμό εκατοντάδων πελατών της Thomas Cook, ορισμένοι καταναλωτές την κατηγορούσαν ότι αποκόμιζε κέρδη εκμεταλλευόμενη την αδύναμη κατάσταση των ταξιδιωτών αυτών ανεβάζοντας τα κόστη.

Ενώ ορισμένοι αναγνωρίζουν οτι πρόκειται για συνήθη πρακτική στην αγορά όταν υπάρχει ξαφνική έλλειψη προσφοράς έναντι αυξημένης ζήτησης, άλλοι χαρακτηρίζουν τις τιμές ως «αισχρές».

Ενδεικτικά, καταναλωτής ανέφερε ότι οι διακοπές στην Κύπρο μέσω Jet2.com παρουσίασαν αύξηση κατά 800 λίρες από τις 7.30 π.μ. έως τις 11.30 το πρωί της Δευτέρας.

Πτήση από τη Γλασκόβη στη Ρόδο προσφερόταν έναντι 280 λιρών την Κυριακή ενώ σήμερα έναντι 1.000 λιρών. 

Οι αναλυτές επισημαίνουν οτι η άνοδος των τιμών συμβαίνει λόγω υψηλής ζήτησης σε δρομολόγια με λίγες θέσεις, και μάλιστα, όπως τονίζει ο αναλυτής της JLS Consulting, John Strickland, εάν οι αεροπορικές εταιρίες δεν αποκομίζουν κέρδη όταν μπορούν σε μια μειονότητα πτήσεων, τότε δεν έχουν τη δυνατότητα να επιβιώσουν.

Το πρώτο κύμα πτήσεων από τις προσπάθειες της κυβέρνησης και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για τον επαναπατρισμό των πελατών της Thomas Cook στο εξωτειρικό (αυτή τη στιγμή είναι 150.000), ολοκληρώθηκε χθες με 64 πτήσεις και 15.000 ανθρώπους.

Σήμερα έχουν προγραμματιστεί 74 πτήσεις και εκτιμάται οτι θα μεταφερθούν 16.500 άτομα, ενώ απομένουν άλλες 13 ημέρες για να επιστρέψουν άλλοι 135.000 επιβάτες.

διαβάστε ακόμα

Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη