FTI: Πιλοτικό πρόγραμμα για τη μείωση αποβλήτων τροφίμων στα ξενοδοχεία

03-09-19 | TOUR OPERATORS

O γερμανός τουρ οπερέιτορ FTI δοκιμάζει στα Κανάρια νησιά πιλοτικό σύστημα διαχείρισης αποβλήτων τροφίμων με σκοπό τη μείωσή τους στα επώνυμα ξενοδοχεία του ομίλου.

Σε συνεργασία με την πρωτοβουλία Futouris και την ένωση United Against Waste, ο τουρ οπερέιτορ έχει καταμετρήσει το ποσό αποβλήτων από τρόφιμα που παράγονται σε μερικά από τα ξενοδοχεία του και, βάσει των δεδομένων που προέκυψαν, κατέληξε σε μέτρα για τη μείωση των αποβλήτων. 

Το πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμόστηκε στα ξενοδοχεία Lemon & Soul Cactus Garden στη Φουερτεβεντοπύρα, στο Labranda Playa Bonita στη Γκραν Κανάρια και στο Labranda Bahía Fañabe στην Τενερίφη από το Μάιο έως τον Ιούνιο του 2019, καταμετρώντας τα απόβλημα τροφίμων στις περιοχές αποθήκευσης αλλά και κατά την παραγωγή τους, με σκοπό να εξαπλωθεί και σε άλλα ξενοδοχεία του ομίλου, όπου αυτό είναι δυνατό.

Οι ποσότητες αυτές καταγράφηκαν και αναλύθηκαν με το διαδικτυακό εργαλείο διαχείρισης αποβλήτων της United Against Waste, ενώ και οι εργαζόμενοι εκπαιδεύτηκαν στη μείωση των αποβλήτων. 

Στόχος είναι τα μηδενικά απόβλητα τροφίμων στα ξενοδοχεία μας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του FTI, Ralph Schiller, υπογραμμίζοντας οτι τα μέτρα αυτά αποτελούν ένα πρώτο βήμα για 30% λιγότερα απόβλητα.

Για να γίνει αυτό, κατά το σερβίρισμα των πιάτων λαμβάνεται υπόψη η ποσότητα της προτίμησης των επισκεπτών ενώ μικρότερες ποσότητες τροφίμων τοποθετούνται σε μπουφέ για να μειωθούν να υπολείμματα τροφίμων στα πιάτα.

Επιπλέον βελτιώνεται η επικοινωνία της κουζίνας και του σέρβις.

Τα τρία πακέτα πρωτοβουλιών που σχεδιάστηκαν θα εφαρμοσθούν στα τρία ξενοδοχεία που μετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour