TUI: -3% οι κρατήσεις για το καλοκαίρι

15-05-19 | TOUR OPERATORS

Επιπτώσεις στη λειτουργική κερδοφορία του Ομίλου της TUI είχαν το πρώτο εξάμηνο της εφετινής οικονομικής χρήσης (μέχρι τέλη Μαρτίου) η υπερβολική διαθεσιμότητα στην Ισπανία και κυρίως στα Κανάρια Νησιά, καθώς και η αναγκαστική γείωση  των αεροσκαφών της 737 MAX. Το αποτέλεσμα ήταν να καταγραφούν απώλειες στα λειτουργικά κέρδη στα 287 εκατομμύρια ευρώ, από 169 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Για ολόκληρο τον Όμιλο της TUI, οι κρατήσεις για το καλοκαίρι είναι 3% χαμηλότερες από το ισχυρό προηγούμενο έτος, ενώ οι μέσες τιμές είναι αυξημένες κατά 1%. Τα περιθώρια κέρδους, πάντως, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος κ.Joussen, είναι"σημαντικά χαμηλότερα" φέτος.

Τα αποτελέσμστα του δεύτερου εξαμήνου αναμένονται καλύτερα λόγω της θετικής εξέλιξης των κρατήσεων στην Τουρκία και στην Ανατολική Μεσόγειο, που είναι θερινοί προορισμοί και δεν επηρεάζουν τις επιδόσεις του α' εξαμήνου.

Από τα κέρδη του εφετινού εξαμήνου "λείπουν" επίσης τα κέρδη των διακοπών του Πάσχα, που φέτος έπεσε στο τρίτο τρίμηνο (22 εκατ. ευρώ πέρυσι), όπως και τα 38 εκατ. ευρώ, που προήλθαν από την πώληση ξενοδοχείων της RUI, κάτι που δεν επαναλήφθηκε φέτος.

Η ηγετική ομάδα της TUI επανέλαβε ότι τα κέρδη για ολόκληρο το έτος θα μειωθούν κατά 17% σε σχέση με τα 1,177 δισ. eυρώ πέρυσι, εάν τα 737 MAX, τα οποία έχουν τεθεί σε παγκόσμια καραντίνα για λόγους ασφαλείας, δεν πετάξουν μέχρι τα μέσα Ιουλίου. 

Η γείωση των αεροσκαφών έχει ήδη κοστίσει 200 εκατομμύρια ευρώ και εάν δεν "σηκωθούν" το καλοκαίρι θα υπάρξει επιπλέον κόστος 100 εκατ.ευρώ.

 

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο