Ο Thomas Cook σε συζητήσεις για νέο δανεισμό

07-05-19 | TOUR OPERATORS

Η Thomas Cook παραδέχθηκε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την ενίσχυση των οικονομικών της έπειτα από δημοσιεύματα που μιλούσαν για δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο οργανισμός στην κάλυψη των δανειακών υποχρεώσεών του.

Το Φεβρουάριο, ο τουρ οπερέιτορ ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε αναζήτηση αγοραστών για την κερδοφόρα αεροπορική εταιρία του καλώντας ενδιαφερόμενους επενδυτές για την υποβολή προσφορών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο οργανισμός την Παρασκευή, αναφέρει ότι όπως φαίνεται στην εμπορική ενημέρωση της 7ης Φεβρουαρίου, διατήρησε υγιή επίπεδα ρευστότητας μέχρι και τον περασμένο χειμώνα, διατηρώντας τα κατ' ελάχιστο μέσα στο εύρος στόχους των 150 εκατ. λιρών έως 200 εκατ. λιρών. 

Από τότε, επισημαίνει η Thomas Cook, η δραστηριότητα έχει μεταβεί στη βασική θερινή περίοδο κρατήσεων όπου η ρευστότητά του συνεχίζει να ενισχύεται.

Για τη χειμερινή σεζόν του 2019/20, πραγματοποιούνται συζητήσεις με κορυφαία τραπεζικά ιδρύματα προκειμένου να διασφαλιστεί η οικονομική ευελιξία που απαιτείται για να διατηρηθούν υγιή επίπεδα ρευστότητας στο μίνιμουμ μέσα στο χειμώνα, καθώς και η δυνατότητα να συνεχιστούν οι επενδύσεις στη στρατηγική ανάπτυξης, αναφέρει η ανακοίνωση.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι