TUI: Πρώτο τρίμηνο με διπλάσιες απώλειες- Πέφτουν οι προσδοκίες κερδών για το 2019

12-02-19 | TOUR OPERATORS

Διπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι οι απώλειες της TUI κατά το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2018/2019 (1η Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2018), από 32,3 εκατ. λίρες σε 75,7 εκατ. λίρες. Ο μεγάλος τουρ οπερέιτορ αποδίδει τα αποτελέσματα αυτά στο ασυνήθιστα μακρύ και καυτό καλοκαίρι στην Ευρώπη, στις ισχυρές κρατήσεις για την Τουρκία και τη Βόρεια Αφρική με χαμηλότερες μέσες τιμές από ό, τι στην Ισπανία, καθώς και στην πλεονάζουσα ικανότητα σε προορισμούς όπως οι Κανάριοι Νήσοι και στην αδύναμη λίρα.

Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων κερδών του τουρ οπερέιτορ την περασμένη εβδομάδα, με την TUI να αναφέρει οτι δεν περιμένει αύξηση 10% στα έσοδα αλλά σταθερά με πέρυσι.

Παρά την υποβάθμιση των εκτιμήσεών της, ο διευθύνων σύμβουλος, Fritz Joussen, επιμένει οτι ο όμιλος είναι ισχυρός οικονομικά με σταθερή στρατηγική και λειτουργική θέση. 

Οι κρατήσεις για το προσεχές καλοκαίρι, σύμφωνα με τον κ.Joussen, "σε μεγάλο βαθμό" κινούνται στα επίπεδα του προηγούμενου έτους, ενώ οι μέσες τιμές είναι αμετάβλητες σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Ο όμιλος εξακολουθεί από το 2014 δίνει έμφαση στα δικά του προϊόντα στους τομείς των ξενοδοχείων, κρουαζιέρας και των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών στους προορισμούς διακοπών, που αντιπροσωπέυουν πλέον το 70% των ενοποιημένων καθαρών εσόδων. Ο κ. Joussen τόνισε ότι ο όμιλος θα συνεχίσει να αναπτύσσει τα δικά του brand και δραστηριότητες στο μέλλον.

 

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour