Thomas Cook: Αναθεωρεί την αεροπορική του δραστηριότητα- έμφαση στα δικά του ξενοδοχεία

07-02-19 | TOUR OPERATORS

Σε στρατηγική αναθεώρηση της αεροπορικής του δραστηριότητας προχωρεί ο Thomas Cook, μετά τις αυξημένες λειτουργικές ζημιές, που είχε στο πρώτο τρίμηνο χρήσης 2018/2019 που έληξε τον Δεκέμβριο,

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι λειτουργικές ζημιές αυξήθηκαν στο εν λόγω τρίμηνο στις 60 εκατομμύρια στερλίνες από 46 εκατομμύρια στερλίνες το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν οριακά κατά 1% σε 1,66 δισ. στερλίνες, κυρίως λόγω της ισχυρής ζήτησης για προορισμούς στην Τουρκία και τη Βόρεια Αφρική, ενώ ασθενέστερη ήταν η ζήτηση για την Ισπανία, με αποτέλεσμα τα μικτά περιθώρια κέρδους να είναι χαμηλότερα.

Ο τουρ οπερέιτορ εστιάζει πλέον στην ενδυνάμωση του χαρτοφυλακίου των ξενοδοχείων με τα δικά της brand και στις ψηφιακές πωλήσεις, ενώ εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για τις αεροπορικές της δραστηριότητες, που εκτελούνται από την Condor και τις αεροπορικές εταιρείες με το όνομα Thomas Cook στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σκανδιναβία και τις Βαλεαρίδες). O Thomas Cook διαθέτει στόλο 103 αεροσκαφών, το 25% των οποίων εξυπηρετούν μακρινές αποστάσεις.

Η Thomas Cook Hotels & Resorts διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο οκτώ σημάτων που εκμεταλλεύεται 200 ξενοδοχεία franchise κυρίως σε 47 προορισμούς.

Σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων,  ο διευθύνων σύμβουλος Peter Fankhauser τόνισε ότι η ύπαρξη μιας αξιόπιστης και καλής ποιότητας αεροπορικής εταιρείας αποτελεί σημαντικό μέρος της εμπειρίας των διακοπών και αυτό θα διατηρείται πάντα, ωστόσο, ο όμιλος σκέφτεται όλες τις επιλογές, που θα προσδώσουν μεγαλύτερη ευελιξία στις αεροπορικες δραστηριότητες. Η αναθεώρηση, πάντως, της στρατηγικής στα αεροπορικά βρίσκεται, όπως είπε, σε πρώιμο στάδιο.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια