DER Touristik: Αναδιάρθρωση στην Κ. Ευρώπη - Οι σκέψεις για τα ξενοδοχεία

12-12-18 | TOUR OPERATORS

Ο μεγάλος γερμανός τουρ οπερέιτορ DER Touristik αναδιαρθρώνει τις επιχειρήσεις στη Γερμανία με περικοπές 10% στο προσωπικό αναθέτοντας καθήκοντα υπευθύνου Κεντρικής Ευρώπης στο πρώην στέλεχος της Thomas Cook Ην. Βασιλείου, Ingo Burmester, ο οποίος αντικαθιστά την René Herzog.

Ο 52χρονος Burmester θα αφήσει τον όμιλο Thomas Cook για προσωπικούς οικογενειακούς λόγους για τη μεταγραφή στην DER Touristik το Μάιο.

Θα αναλάβει ως διευθύνων σύμβουλος κεντρικής Ευρώπης μετά από οικειοθελή αποχώρηση της René Herzog από τη θέση που κατείχε για 9 χρόνια, ως περιφερειακή διευθύντρια Γερμανίας, Αυστρίας και Ελβετία.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου DER Touristik, Sören Hartmann, μιλώντας στο fvw υπογράμμισε για τον κ. Burmester, πρώην επικεφαλής του τμήματος ξενοδοχείων της Thomas Cook και των Robinson club της TUI, ότι είναι εξαιρετικός διάδοχος για τη θέση, με βαθιά γνώση και εμπειρία στη διαχείριση αποδόσεων και πτήσεων και στα ξενοδοχεία.

Η αναδιάρθρωση που βρίσκεται σε εξέλιξη στον όμιλο αφορά τις επιχειρήσεις του στη Γερμανία οι οποίες δεν αποδίδουν σύμφωνα με τους στόχους, στα εξής brand: Dertour, Meiers Weltreisen, ITS, Jahn Reisen, ADAC Reisen και Travelix. Στόχος της είναι η γρήγορη απόκριση του οργανισμού στις προσδοκίες των ταξιδιωτών, των συνεργατών πωλήσεων και παρόχων. Η Κ. Ευρώπη αντιπροσωπεύει τα 2 τρίτα των εσόδων του αλλά μόλις το ένα τρίτο των κερδών. Αντίθετα, οι διεθνείς επιχειρήσεις, εκτός Κ. Ευρώπης, έχουν αναδιαρθρωθεί επιτυχώς την τελευταία 3ετία και πλέον δημιουργούν τα 2/3 των εσόδων του οργανισμού.

Η DER Touristik στήνει 15 κλαστερ προορισμών, καθένα από τα οποία θα διαθέτει δικό του διευθυντή και θα έχει βάση είτε στη Φρακφούρτη, είτε στην Κολονία. Κάθε κλάστερ θα είναι υπεύθυνο για την παραγωγή προϊόντων διακοπών στην περιοχή, σε όλα τα brand.

Επιπλέον, ο τουρ οπερέιτορ δεν χρειάζεται να προσφέρει περισσότερα ξενοδοχεία, αλλά να ενισχύσει τις πωλήσεις σε όσα διαθέτει και όπου μπορεί να διασφαλίσει επαρκή μεγέθη ώστε να δημιουργήσει πλεονεκτήματα τιμών. 

διαβάστε ακόμα

Δήμος Πολυγύρου: Δυνατότητα ύδρευσης ξενοδοχείου με μία προϋπόθεση
Τρίτο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων στην Καλαμάτα
Δήμος Χαλανδρίου: Πρόγραμμα θερινών διακοπών ΚΑΠΗ 2024 - Τα ποσά συμμετοχής με βάση το εισόδημα
Άυλη Ψηφιακή Κάρτα για την στήριξη του Τουρισμού Thessaly - Evros Pass 2024
Δωρεά της ΤΕΜΕΣ για μελέτη ανάδειξης της ανατολικής πλευράς της νήσου Σφακτηρίας
Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;
Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων
Ελληνικός τουρισμός 2023 | 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων και το 84% των επισκέψεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας