Συγκρατημένη ανησυχία στον Thomas Cook- "Η στρατηγική μας είναι σωστή παρά τις απώλειες"

12-12-18 | TOUR OPERATORS

Στο "κόκκινο" βρέθηκε ο δεύτερος μεγαλύτερος τουρ οπερέιτορ της Ευρώπης, Thomas Cook, στην οικονομική χρονιά που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο λόγω των απωλειών στα κέρδη, που αποδόθηκαν πρωτίστως στη μείωση των κρατήσεων του καλού καιρού αυτό το καλοκαίρι στις ευρωπαϊκές χώρες. Το γεγονός αυτό οδήγησε σε μαζική πώληση των μετοχών του, με κατάρρευση της μετο΄χής και της κεφαλαιοποίησης της εταιρείας.

Όπως επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος, Peter Fankhauser, στο fvw, "πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των μετόχων και να κοιτάξουμε στο μέλλον", τονίζοντας ότι ο όμιλος ακολουθεί τη σωστή στρατηγική και έχει στήριξη από όλες τις πλευρές.

Η κατάσταση δεν παραπέμπει στο 2011, καθώς η εταιρία έχει τραπεζική στήριξη, δεν έχει προβλήματα ρευστότητας και διαθέτει ξεκάθαρη στρατηγική, υπογράμμισε ο κ. Fankhauser.

Ωστόσο, είπε ότι πρέπει να βελτιωθούν τα αποτελέσματα και να εφαρμοσθεί η στρατηγική του ομίλου συντομότερα. Μόνο το 2019 θα ανοίξουν 20 νέα ξενοδοχεία με τα brand του τουρ οπερέιτορ. Στην Ελλάδα θα ανοίξουν τέσσερα: ένα Casa Cook στα Χανιά το καλοκαίρι του 2019, ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο 63 δωματίων στο Τιγκάκι της Κω, ένα ξενοδοχείο 250 δωματίων επίσης στην Κω και το SunConnect Cyprotel Φαληράκι, ένα οικογενειακό θέρετρο 356 δωματίων με aquapark στη Ρόδο. 

Τα ξενοδοχειακά brand, όπως είπε, ιδιαίτερα τα νέα κόσεπτ όπως τα Casa Cook και Cook’s Club λειτουργούν εξαιρετικά, όπως τα συμπληρωματικά προϊόντα και οι θετικές επιδράσεις τους εκμηδενίστηκαν φέτος από τον αντίκτυπο του καύσωνα που επηρεάσε τις κρατήσεις και τα προβλήματα στην αγορά αερομεταφορών. 

διαβάστε ακόμα

Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά