TUI Care Foundation: Ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας μέσω της γαστρονομίας στη Μάλαγα

05-11-18 | TOUR OPERATORS

Μια νέα πρωτοβουλία που στοχεύει να δώσει ώθηση στην αειφόρο οικονομική ανάπτυξη μιας τοπικής κοινότητας, στην οποία το 60% των νοικοκυριών έχουν χαμηλά εισοδήματα, αναλαμβάνει η TUI στη Μάλαγα.

Μέσα από το νέο πρότζεκτ της TUI Care Foundation «Αρώματα της Μάλαγα», 70 γυναίκες που ζουν σε 40 διαφορετικούς παραδοσιακούς κοινόχρηστους χώρους στις γειτονιές, θα μπορέσουν να αναπτύξουν ισχυρά επιχειρηματικά μοντέλα γύρω από τον τουρισμό γαστρονομικής κληρονομιάς.

Βοηθούμε τις γυναίκες να αυξήσουν τις δεξιότητές τους στην ανάπτυξη επιχειρηματικών μοντέλων που βασίζονται στην πολιτιστική κληρονομιά, μέσα από τα οποία τόσο οι ίδιες όσο και οι οικογένειές τους αλλά και η τοπική κοινωνία και οικονομία προωθούνται με συμμετοχικό και αειφόρο τρόπο, δήλωσε η διευθύντρια του TUI Care Foundation, Elise Allart.

Το πρότζεκτ θα εστιάσει στην κοινωνικο-οικονομική ενδυνάμωση και ανάπτυξη των γειτονιών που συνορεύουν με τον ποταμό Guadalmedina.  Στο επίκεντρο βρίσκονται τα corralones, οι παραδοσιακές πολυκατοικίες της εργατικής τάξης που κάποτε αποτελούσαν το σημείο όπου μαζεύονταν οι οικογένειες για φαγητό, ποτό και συζήτηση μετά το τέλος της ημέρας.

Οι επισκέπτες θα βοηθήσουν στην οικονομική ανάπτυξη κάνοντας κράτηση εκδρομών στις περιοχές αυτές, όπου θα αποκτούν μοναδικές παραδοσιακές εμπειρίες της Μάλαγας από πρώτο χέρι και θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εργαστήρια μαγειρικής και εκδρομές στην τοπική αγορά. Όλα αυτά θα οργανώνονται από γυναίκες επιχειρηματίες.

Για τις ανάγκες του πρότζεκτ, η TUI Care Foundation συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Saxion, το τοπικό9 κέντρο γαστρονομίας Club Gastronómico Kilómetro Cero και τη δημοτική αρχή. Οι φοιτητές του πανεπιστημίου θα συμβάλλουν με τις ακαδημαϊκές γνώσεις τους στην αειφόρο ανάπτυξη, το κέντρο γαστρονομίας θα διεξάγει σεμινάρια που θα βοηθούν στην προώθηση των γαστρονομικών αυτών προορισμών αλλά και εκπαιδευτικά εργαστήρια με γυναίκες επιχειρηματίες.

διαβάστε ακόμα

Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων