Ο καλός καιρός έριξε τα κέρδη του Thomas Cook

24-09-18 | TOUR OPERATORS

Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν αυτό το καλοκαίρι στη βόρεια Ευρώπη έριξαν τα ετήσια κέρδη του μεγάλου ταξιδιωτικού ομίλου Thomas Cook, καθώς οδήγησαν πολλούς ευρωπαίους να κάνουν διακοπές στην πατρίδα τους.

Σύμφωνα με τις ανανεωμένες ετήσιες προβλέψεις του ομίλου για την εφετινή χρονιά, τα κέρδη αναμένεται να διαμορφωθούν σε 280 εκατ. λίρες, έναντι 323 εκατ. λιρών των αρχικών προβλέψεων.

Οι πωλήσεις από τον Ιούλιο επιβραδύνθηκαν, ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος, ιδιαίτερα στο σκέλος του τουρ οπερέιτορ, όπου τα περιθώρια κερδών από κρατήσεις τελευταίας στιγμής περιορίστηκαν.

Ο Thomas Cook προσθέτει επίσης οτι ο αντίκτυπος της επιβράδυνσης στις καλοκαιρινές κρατήσεις συνεχίζει να παρατηρείται και στις χειμερινές. Ωστόσο, συνεχίζει να πραγματοποιεί καλή στρατηγική πρόοδο που το τοποθετεί σε μια καλή θέση για επιστροφή σε κερδοφόρα ανάπτυξη, αναφέρει ο όμιλος.

Σχολιάζοντας τα δεδομένα αυτά, ο διευθύνων σύμβουλος του Thomas Cook, κ. Peter Fankhauser, είπε ότι το καλοκαίρι του 2018 καταγράφηκε επιστροφή σε δημοφιλείς προορισμούς όπως η Τουρκία και η Τυνησία. Ωστόσο, τόνισε, η σεζόν χαρακτηρίστηκε από παρατεταμένη περίοδο καλοκαιρίας στην Ευρωπη, κάτι που σημαίνει οτι πολλοί πελάτες του ομίλου έκαναν διακοπές τον Ιούνιο και τον Ιούλιο εντός των τειχών αναβάλλοντας την κράτηση διακοπών στο εξωτερικό και οδηγώντας σε σκληρότερο ανταγωνισμό και υψηλότερα από το συνηθισμένο επίπεδα εκπτώσεων στην αγορά κρατήσεων τελευταίας στιγμής τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Ο κ. Fankhauser παραδέχθηκε οτι οι επιδόσεις του ομίλου είναι ξεκάθαρα απογοητευτικές, όμως παρά τις προκλήσεις, συνεχίζει να καταγράφεται καλή στρατηγική ανάπτυξη που τον τοποθετεί σε καλή θέση για περαιτέρω βλετίωση. Αυτό περιλαμβάνει την έναρξη της συμμαχίας με την Expedia στο Ην. Βασίλειο και τη Σκανδιναβία, την υπογραφή του πρώτου ιδιόκτητου ξενοδοχειακού brand στην Κίνα και το άνοιγμα 10 νέων Cook’s Club ξενοδοχείων σε δημοφιλείς προορισμούς το καλοκαίρι του 2019.

Η Thomas Cook αποκάλυψε οτι πωλήθηκε το 90% του προγράμματος διακοπών για το καλοκαίρι του 2018, σε ποσοστό αντίστοιχο του περυσινού.

Το σύνολο των κρατήσεων στον όμιλο παρουσίασε αύξηση 12% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με βοηθητικό παράγοντα την επιστροφή της Τουρκίας, της Αιγύπτου, της Τυνησίας και της Ελλάδας.

Οι τιμές σε όλα τα τμήματα ήταν υψηλότερες από πέρυσι, όμως εξαιτίας του μεγαλύτερου συνδυασμού αεροπορικών κρατήσεων κοντινών και μεσαίων αποστάσεων, ο μέσος όρος τιμών ήταν μειωμένος κατά 5%. 

Οι συνολικές κρατήσεις στον τουρ οπερέιτορ ήταν αυξημένες κατά 1%, και οι τιμές κατά +3%.

Οι κρατήσεις από τη Βρετανία ήταν αντίστοιχες του 2017 και η μέση τιμή πώλησης αυξημένη κατά 7%.

Το πρόγραμμα του τουρ οπερέιτορ για το χειμώνα του 2018/19 έχει διατεθεί κατά το 43%, με τις κρατήσεις να είναι 2% λιγότερες σε σχέση με πέρυσι και τη μέση τιμή αυξημένη κατά 1%.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»