Thomas Cook: Στο "μικροσκόπιο" τα ξενοδοχεία με αυξημένα κρούσματα ασθένειας

06-09-18 | TOUR OPERATORS

O μεγάλος τουρ οπερέιτορ Thomas Cook θα πραγματοποιεί ενδελεχείς ελέγχους υγιεινής στα ξενοδοχεία στα οποία αναφέρονται πολλά περιστατικά ασθενείας από ταξιδιώτες, έπειτα από το πόρισμα έρευνας για τα αίτια του θανάτου ζευγαριού Βρετανών τον περασμένο μήνα στο ξενοδοχείο Steigenberger Aqua Magic Hotel της Ουργκάντα, σύμφωνα με το οποίο εντοπίσθηκαν αυξημένα επίπεδα βακτηριδίων, χωρίς όμως να έχει εντοπισθεί τι προκάλεσε το θάνατο των Βρετανών. 

Την ώρα που τα αίτια του θανάτου των 2 βρετανών παραμένουν ασαφή, και άλλοι επισκέπτες του ίδιου ξενοδοχείου ανέφεραν ασθένεια λόγω της κακής προετοιμασίας του φαγητού.

Έτσι, ο τουρ οπερέιτορ πήρε την απόφαση να λανσάρει πρόγραμμα αξιολόγησης της υγιεινής όλων των συνεργαζόμενων ξενοδοχείων που παρουσιάζουν αυξημένα περιστατικά ασθένειας, από ειδικούς του κλάδου της υγείας.

Ακόμα, θα διαμορφωθεί πακέτο αποζημίωσης προς όλους τους πελάτες που έμειναν στο ξενοδοχείο Steigenberger Aqua Magic Hotel τον Αύγουστο και ανέφεραν ασθένεια κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί.

Ήδη, ο Thomas Cook μετακίνησε 300 πελάτες σε άλλα ξενοδοχεία και δεν δέχεται κρατήσεις για το εν λόγω ξενοδοχείο μέχρι νεωτέρας.

Χθες, κατά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων από μια σειρά εκτεταμένων εξετάσεων στο φαγητό, το νερό και τον αέρα στο ξενοδοχείο, που διενήργησε ανεξάρτητος σπεσιαλίστας της υγιεινής, διαπιστώθηκε ότι η ποιότητα του αέρα και του νερού είναι καλή, ωστόσο στο φαγητό εντοπίστηκαν υψηλά επίπεδα e-coli και σταφυλόκοκκου.

Τα δείγματα ελήφθησαν από ολόκληρο το ξενοδοχείο εκτός από το δωμάτιο του ζευγαριού των Βρετανών, όπου συνεχίζονται οι έρευνες των αιγυπτιακών αρχών. 

Ο τουρ οπερείτορ ανέφερε ότι αυτά τα προκαταρκτικά αποτελέσματα ερμηνεύονται από τον ανεξάρτητο ειδικό της υγείας,  Vanya Gant, και κοινοποιούνται στην οικογένεια των Βρετανών που έχασαν τη ζωή τους, στις αιγυπτιακές αρχές και τη γερμανική ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Είναι ξεκάθαρο ότι τα πρότυπα του ξενοδοχείου έπεσαν από το αναμενόμενο επίπεδο που περιμένουμε από τα ξενοδοχεία με τα οποία συνεργαζόμαστε, δήλωσε η Thomas Cook, κάτι που όπως αναφέρει επιβεβαιώνουν και άλλοι πελάτες του, με το δείκτη ικανοποίησης για το ξενοδοχείο να πέφτει ραγδαία τον τελευταίο μήνα.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα δεν επαρκούν για να αιτιολογήσουν το θάνατο των Βρετανών, αναφέρει ο τουρ οπερέιτορ και αναμένει τα αποτελέσματα των ερευνών από τις αιγυπτιακές αρχές.

Οι Βρετανοί που έχασαν τη ζωή τους ήταν οι John και Susan Cooper. Η Susan ήταν ταξιδιωτικός σύμβουλος σε υποκατάστημα του Thomas Cook στο Burnley της βόρειας Αγγλίας.

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη