Thomas Cook: Tι αλλάζει στις κρατήσεις αποκλειστικά για διαμονή

21-08-18 | TOUR OPERATORS

Από την 1η Σεπτεμβρίου, ο μεγάλος τουρ οπερέιτορ Thomas Cook θα προσφέρει κρατήσεις που αφορούν αποκλειστικά διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο ως ξεχωριστή υπηρεσία.

Οι πελάτες που προχωρούν σε κράτηση ξενοδοχείου και μόνο, και όχι συμπληρωματικές όπως πτήσεις ή μεταφορές με τον τουρ οπερέιτορ, δεν θα λαμβάνουν πλέον πιστοποιητικό ασφάλειας, όμως θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζονται ως πελάτες που έχουν κάνει κράτηση πακέτου διακοπών. 

Αυτό δίνει στα συνεργαζόμενα τουριστικά γραφεία και τους πελάτες μεγαλύτερη σαφήνεια στις κρατήσεις μεμονωμένων υπηρεσιών, εξηγεί η διευθύνουσα σύμβουλος, Stefanie Berk.

Ως εκ τούτου, ο Thomas Cook γίνεται ο πρώτος μεγάλος τουρ οπερέιτορ που προσφέρει πακέτα διακοπών και διαμορφώνει την πολιτική διανομής μετά την εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας έτσι ώστε να αποφεύγονται μεγάλα νομικά ζητήματα που προκύπτουν από αυτήν.

Παράλληλα, συνεχίζει να προσφέρει στην αγορά τα value πακέτα  Sunny Heart, τα οποία περιλαμβάνουν υπηρεσίες όπως εξυπηρέτηση πελατών και tour guide, διαχείριση κρίσεων και υπηρεσίες γραπτών μηνυμάτων.

Το πακέτο αυτό παραμένει σε ισχύ προσφέροντας στους πελάτες του τουρ οπερέιτορ σημαντική προστιθέμενη αξία σε σύγκριση με, για παράδειγμα, τις πλατφόρμες ξενοδοχειακών κρατήσεων, καθώς και οφέλη πέρα από όσα προβλέπει η νομοθεσία, σύμφωνα με την κ. Berk.

Αν η κράτηση ξενοδοχείου συνδυαστεί με άλλες υπηρεσίες του ίδιου τουρ οπερέιτορ, συνεχίζει να θεωρείται πακέτο διακοπών και οι πελάτες λαμβάνουν πιστοποιητικό ασφάλειας. Οι ξενοδοχειακές κρατήσεις που πραγματοποιούνται μέχρι τις 31 Αυγούστου θα παραμείνουν ανεπηρέαστες από αυτή την αλλαγή.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»