Thomas Cook: Συμβουλές για την ασφαλή χρήση της πισίνας στις διακοπές

02-08-18 | TOUR OPERATORS

Είναι αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι, το λιγότερο από το ένα τρίτο των γονιών έχουν εκπαιδεύσει τα παιδιά τους για το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται, ώστε να είναι ασφαλή στη πισίνα. Πριν από τις διακοπές, είναι σημαντικό τα μέλη της οικογένειας να συζητήσουν μεταξύ τους διεξοδικά για το κολύμπι, ώστε να μπορεί όλη η οικογένεια να διασκεδάσει ξέγνοιαστα κάτω από τον ήλιο.

Όπως αναφέρεται  στο blog του Thomas Cook το  Ίδρυμα για ασφαλέστερο τουρισμό του Ηνωμένου Βασιλείου, ξεκίνησε μια νέα εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενθάρρυνσης της ασφαλέστερης εμπειρίας στη πισίνα για οικογένειες.

Η Kathy Atkinson, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος, δήλωσε ότι οι πισίνες είναι ένα από τα απολαυστικότερα χαρακτηριστικά πολλών οικογενειακών διακοπών, όμως πλήθος ανθρώπων έχουν σοβαρά ατυχήματα στο νερό.  Για το λόγο αυτό, στην προσπάθειά του να παρακινήσει τους λουόμενους να προστατεύσουν καλύτερα τον εαυτό τους και την οικογένειά τους, το ίδρυμα εξέδωσε τις παρακάτω βασικές συμβουλές ασφαλείας:

-Αναγνωριστική επίσκεψη στο περιβάλλον της πισίνας, εφόσον η εξοικείωση με το χώρο είναι σημαντική, ειδικά εάν υπάρχουν παιδιά.

-Τήρηση των εκάστοτε κανόνων μιας πισίνας, για παράδειγμα συμμόρφωση στις απαγορεύσεις βουτιάς και κατάδυσης.

- Συνεχής επιτήρηση των παιδιών .Δεν πρέπει να αφήνει κανείς ποτέ τα παιδιά από τα μάτια του, ούτε για ένα δευτερόλεπτο.  Είναι σημαντικό τα παιδιά να επιβλέπονται ανά πάσα στιγμή, γι 'αυτό ένα τουλάχιστον από τα μέλη της οικογένειας θα πρέπει να κολυμπά μαζί τους. Επίσης, πρέπει να γίνει μια πρωθύστερη συζήτηση με τα παιδιά σχετικά με το βάθος του νερού και για το πώς δεν πρέπει να συμπεριφέρονται μέσα και έξω από την  πισίνα.

- Πρώτες βοήθειες. Η εκμάθηση των πρώτων βοηθειών είναι ένας πολύ καλός τρόπος διασφάλισης ότι η οικογένεια είναι πλήρως προετοιμασμένη για τις διακοπές της. Δεν πρέπει ποτέ κανείς να υποθέτει ότι υπάρχει συνεχώς ναυαγοσώστης σε επιφυλακή.

-Ειδικό σωσίβιο: τα παιδιά αγαπούν πολύ τη πισίνα και δεν βγαίνουν εύκολα από το νερό. Ακόμη και εάν βρίσκονται στη διαδικασία εκμάθησης κολύμβησης, ή ακόμη κι αν έχουν πλέον μάθει να κολυμπούν πολύ καλά, θα πρέπει  πάντοτε να φορούν ειδικό σωσίβιο το οποίο θα είναι ικανό να τα αποτρέπει από το να πιούν νερό, σε περίπτωση που τα ενήλικα μέλη της οικογένειας δεν βρίσκονται σε κοντινή απόσταση τις δεδομένες στιγμές.

-Η ασφαλής χρήση της εκάστοτε πισίνας: μια απαραίτητη διαδικασία. Κάθε πισίνα είναι διαφορετική, συνεπώς οι γονείς θα πρέπει να  εξηγήσουν στα παιδιά τους την ασφαλή χρήση της συγκεκριμένης πισίνας, την αναγνώριση του βάθους σε κάθε πλευρά της, την ιδιαίτερη προσοχή κατά την είσοδο και την έξοδο αλλά και τη συμπεριφορά σε σχέση με τους υπόλοιπους λουόμενους που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις.

 

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google