Thomas Cook: Τουρισμός στο «μπλε χρυσό» της Γαλλίας

23-07-18 | TOUR OPERATORS

Ο τουρισμός λουλουδιών και δέντρων, αποτελεί ένα ευχάριστο, ανερχόμενο τουριστικό ρεύμα. Κάθε εποχή και κάθε χώρα,  επιστρατεύει και αναδεικνύει τα δικά της άνθη και φυτά, ώστε να προσελκύσει τους τουρίστες που επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με φυσικά χρώματα και αρώματα.

Στην Ελλάδα για παράδειγμα, οι ανθισμένες ροδακινιές της Βέροιας και οι ελιές της Μεσσηνίας , στην Τοσκάνη της Ιταλίας, οι απέραντοι ροδόκηποι και στην Ιαπωνία, οι ανάρπαστες αμυγδαλιές, κερδίζουν όλο και περισσότερους εκδρομείς από κάθε γωνιά της γης.

Ειδικότερα αυτή την εποχή, στον καλοκαιρινό ορίζοντα του Γαλλικού νότου, εμφανίζεται  μια μωβ θάλασσα λουλουδιών. Ιδιαίτερα στην Προβηγκία, έως τα μέσα Αυγούστου, η λεβάντα κατακλύζει το τοπίο και αποτελεί ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο που ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις.

Δεδομένου ότι το άρωμα του φυτού έχει μια καλοδεχούμενη, ηρεμιστική επίδραση, οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν τις υπαίθριες δραστηριότητες μέσα σε μια γαλήνια ατμόσφαιρα ευεξίας. Η πιο δημοφιλής διαδρομή για τους επισκέπτες, βρίσκεται κατά μήκος ενός μονοπατιού τεσσάρων χιλιομέτρων λεβάντας κοντά στο Sault . Ο «μπλε χρυσός», όπως συνηθίζεται να αποκαλείται η λεβάντα, μπαίνει στις αποσκευές των ταξιδιωτών ως αναμνηστικό σε οποιαδήποτε μορφή, ώστε όταν επιστρέφουν στη βάση τους,  έχουν κάτι όμορφο να τους θυμίζει τη χαλαρή ατμόσφαιρα των διακοπών τους. Στο επισκέψιμο τοπικό εργοστάσιο,  κατασκευάζονται καλλυντικά προϊόντα όπως αρώματα λεβάντας, λάδι λεβάντας και σαπούνι. Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν τη γραμμή παραγωγής και να ξεναγηθούν στα μυστικά μεταμόρφωσης του φυτού σε καλλυντικό.

Επιπλέον, η λεβάντα χρησιμοποιείται και στην τοπική κουζίνα. Ορισμένα εστιατόρια στην περιοχή προσφέρουν εξαιρετικά , εκλεπτυσμένα πιάτα αρωματισμένα με λεβάντα, όπως είναι το περίφημο αρνί με κρούστα βοτάνων και ελαφριά σάλτσα λεβάντας. Για επιδόρπιο, στη συνέχεια, μπορεί να απολαύσει κανείς γλυκά μελωμένα με το χαρακτηριστικό μέλι λεβάντας .

Το τεσσάρων αστέρων Hotel La Begude Saint-Pierre  στο Vers Pont du Gard είναι ιδανικό για χαλαρωτικές διακοπές στην Προβηγκία . Το κομψό κτίριο, χτισμένο τον 17ο αιώνα, διαθέτει έναν ειδυλλιακό κήπο με πισίνα και μπαρ. Επτά διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό, κοστίζουν από 558 ευρώ το άτομο.

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός