Thomas Cook: Παιδική Λογοτεχνία και Διακοπές

23-03-18 | TOUR OPERATORS

Ένας από τους μεγαλύτερους tour operators, ο Thomas Cook, ένωσε πρόσφατα τις δυνάμεις του με το οικογενειακό βιβλιοπωλείο Smallprint Books, εξοπλίζοντας το Sunwing Resort Fanabe στην Τενερίφη με ειδικές βιβλιοθήκες επιλεγμένης παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας.

Στόχος της σημαντικής αυτής κίνησης, είναι η αξιοποίηση του χρόνου των οικογενειακών διακοπών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι πολύτιμες ώρες χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς με τα παιδιά, μακριά από επαγγελματικές και σχολικές υποχρεώσεις που απαιτούν ώρες απουσίας, γεμίζουν όμορφες εικόνες, νέες ιστορίες και δημιουργικότητα.

Η ομάδα του βιβλιοπωλείου σε συνεργασία με τον Thomas Cook, συνέταξαν μια  ευχάριστη λίστα με τίτλους βιβλίων οι οποίοι έχουν λάβει προέγκριση από τα μικρά μέλη της ίδιας της οικογένειας του Smallprint Books και απευθύνονται σε παιδιά από λίγων μηνών έως 16 χρονών. Το σημαντικό είναι ότι τα προτεινόμενα βιβλία δεν απομονώνουν το παιδί από την οικογένεια, αντιθέτως, με διαδραστικές μεθόδους προσφέρουν διασκέδαση για όλα τα μέλη, μικρά και μεγάλα.

Η πρακτική αυτή θεωρείται λυτρωτική σε μια εποχή που τα παιδιά απομονώνονται από τους γονείς τους ακόμη και στις διακοπές, είτε στην παραλία με ένα tablet, είτε στα εστιατόρια με το κινητό και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Ο χρόνος αυτός υποτίθεται ότι είναι μια καλή ευκαιρία-η μοναδική ίσως- για να βρεθεί η οικογένεια μαζί, με ουσιαστικό τρόπο.

Οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες προάγουν τις οικογενειακές διακοπές, θα ήταν καλό να συνάψουν αντίστοιχες συνεργασίες με τα κατά τόπους βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, όπου το αξιόλογο βιβλίο είναι παράδοση, η  Ελληνική μυθολογία και το Ελληνικό παραμύθι κάλλιστα θα μπορούσαν να γεμίσουν τις βιβλιοθήκες των ξενοδοχείων, προσθέτοντας έτσι μια ακόμη σημαντική υπηρεσία στον κατάλογό τους.

 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια
Έντονη ζήτηση για ταξίδια στην Αμερική το 2024
HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές