500.000 τουρίστες στην Ελλάδα φέτος από το Mouzenidis Group

15-03-18 | TOUR OPERATORS

Αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά 35-40% στην Κρήτη περιμένει φέτος ο όμιλος "Mouzenidis Group", όπως λέει στην ηρακλειώτικη εφημερίδα Πατρίς ο γενικός διευθυντής του ομίλου κ. Γιώργος Μασμανίδης.

Ο όμιλος διακίνησε το 2017 400.000 ξένους επισκέπτες στην Ελλάδα από 18 χώρες και από αυτούς οι 70.000 επέλεξαν την Κρήτη. Φέτος αναμένεται να ταξιδέψουν στη χώρα μας μέσω της Ellinair περίπου 500.000 και από αυτούς οι 100.000 θα πάνε στην Μεγαλόνησο.

Όπως γνωστοποίησε πρόσφατα η Ellinair,  για την καλοκαιρινή περίοδο 2018 η εταιρεία εντάσσει δύο ακόμη αεροσκάφη Airbus, στον στόλο της, ο οποίος θα αριθμεί πλέον 10 (3 AIRBUS 319, 144 θέσεων, 5 AIRBUS 320 180 θέσεων, και 2 BOEING 737-300, 148 θέσεων), με προοπτική το 2019, να αποτελείται μόνο από αεροσκάφη AIRBUS, προχωρώντας σε πλήρη ομογενοποίησή του.

Τα αεροσκάφη θα επιχειρούν από 4 βάσεις και συγκεκριμένα από Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Κέρκυρα και Μόσχα. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στα δρομολόγια από και προς την Κρήτη, όπου φέτος η Ellinair θα πετάει προς Ηράκλειο από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μόσχα, Βερολίνο, Μόναχο, Αγία Πετρούπολη, Βελιγράδι, Βουκουρέστι και Κλούζ Ναπόκα (Ρουμανία), Κατοβίτσε (Πολωνία), Κίεβο και Λβίβ (Ουκρανία) και Τιφλίδα (Γεωργία). Επίσης προς Χανιά από Θεσσαλονίκη και Μόσχα.

Για την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο η εταιρεία θα εκτελεί δρομολόγια σε Ευρωπαϊκούς προορισμούς  όπως τη Στουτγάρδη, το Μόναχο, τη Φρανκφούρτη, το Βερολίνο, το Κλουζ, τη Βαρσοβία, το Κατοβίτσε, το Ταλίν, τη Ρίγα και το Βελιγράδι, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με 17 πόλεις της Ρωσίας, 5 πόλεις της Ουκρανίας, 2 πόλεις του Καζακστάν και την πρωτεύουσα της Γεωργίας, την Τιφλίδα. 

Ο πρόεδρος του Ομίλου Μουζενίδη, κ. Μπόρις Μουζενίδης, δήλωσε: «Με κεντρικούς άξονες την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους επιβάτες μας, την τήρηση των υψηλότερων προδιαγραφών ασφαλείας και την εξυπηρέτηση του ελληνικού Τουρισμού, η Ellinair, επίλεκτο μέλος του ομίλου μας, συνεχίζει την αύξηση του στόλου των αεροσκαφών της. Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε αταλάντευτα στην κατεύθυνση αυτή και πιστεύουμε βάσιμα ότι και το 2018, θα συνεχιστεί η πολύ μεγάλη αύξηση των διακινούμενων επιβατών».Και συνέχισε: «Εντάσσουμε συνεχώς νέους προορισμούς στο δίκτυό μας, ενώ οι διεθνείς συνεργασίες μας, προσφέρουν στους επιβάτες, πολλές επιλογές, σε μια αγορά που είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Στο πλαίσιο αυτό συνδέουμε και πολλά ελληνικά αεροδρόμια της Περιφέρειας, με σημαντικούς προορισμούς στην Ευρώπη, με πολύ θετικά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες και τις επιχειρήσεις». 

Για το 2019 σχεδιάζεται αύξηση των δρομολογίων προς Κρήτη και διεύρυνση των συνεργασία με ξενοδοχεία. Ήδη υπό την διαχείριση της ξενοδοχειακής φίρμας του ομίλου Bomo Club βρίσκονται  3 ξενοδοχεία στο Ρέθυμνο και ένα στις Γούβες.

 

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός