TUI: Η «Θάλασσα των Λουλουδιών» της Μαγιόρκα στα τουριστικά της πακέτα – Παράδειγμα προς μίμηση και για Ελλάδα

12-02-18 | TOUR OPERATORS

Η «Θάλασσα των Λουλουδιών» στη Μαγιόρκα, αποτελεί πλέον θεσμό, προσελκύοντας κάθε χειμώνα πλήθος επισκεπτών, κυρίως από την Ευρώπη χάρις και στα τουριστικά πακέτα μεγάλων Τουριστικών Οργανισμών.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι στο μεγαλύτερο νησί της Ισπανίας ανθίζουν τη συγκεκριμένη εποχή 7.000.000 αμυγδαλιές, μπορεί να καταλάβει την ελκυστική φύση της εξόρμησης. Σύμφωνα με το blog της ΤUI επικρατέστερη δραστηριότητα ανάμεσα στους ταξιδιώτες, κυρίως προς το τέλος του Φεβρουαρίου, είναι η ειδική πεζοπορία από την παραλία στα βουνά Tramuntana. Πρόκειται για μια απολαυστική, ήπια ανάβαση η οποία συνοδεύεται από το εντυπωσιακό θέαμα των λευκών ανθών της αμυγδαλιάς αλλά και του δαμάσκηνου. Το κλίμα της Μαγιόρκας είναι ιδανικό για παρόμοιες περιπατητικές συναντήσεις και εκδρομές, ενώ η ατμόσφαιρα του νησιού δεν θυμίζει σε τίποτα τους μήνες αιχμής του καλοκαιριού, επιτρέποντας στους τουρίστες την εκμετάλλευση της εκπληκτικής αυτής εμπειρίας στο έπακρο.

Στο πλαίσιο της «Θάλασσας των Λουλουδιών», το Club ROBINSON Cala Serena διοργανώνει από τις 17 έως τις 24 Φεβρουαρίου τη σειρά εκδηλώσεων  "Special Hiking". Μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα αξιοθέατα της περιοχής, να κάνουν ιππασία ή και να δοκιμάσουν διαδρομές με vintage μηχανές. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε μια έκταση 120.000 τετραγωνικών μέτρων, περίπου 60 χιλιόμετρα από την Palma, σε αμμώδη κόλπο της ανατολικής ακτής, προσφέροντας στους φιλοξενούμενούς του τη δυνατότητα να θαυμάσουν το υπέροχο θέαμα της φύσης παράλληλα με τις ποικίλες πολιτιστικές, ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες. Ενδεικτικά, μια εβδομάδα στο ROBINSON Club Cala Serena για τις ημερομηνίες από 17 έως 24 Φεβρουαρίου με πλήρη διατροφή και πτήση από και προς τη Φρανκφούρτη,  κοστίζει 1.049 ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο και η συμμετοχή στην εκδήλωση "Special Hiking" ανέρχεται στα 99 ευρώ το άτομο.

Θεσμοί όπως η «Θάλασσα των Λουλουδιών», θα μπορούσαν να καθιερωθούν και στην Ελλάδα, η οποία αν μη τι άλλο ξεχειλίζει από φύση και παρουσιάζει μια τεράστια ποικιλία αγροτικών προϊόντων με κορυφαία τα βότανα των ελληνικών βουνών, τα καρύδια, τα κάστανα, το μέλι και άλλα ίσης αξίας αγαθά. Επομένως, η διάκριση των δραστηριοτήτων που θα μπορούσαν να αναδειχθούν κατά τους χειμερινούς μήνες, θα ήταν μια πολύ καλή πρακτική τόνωσης της τουριστικής κίνησης σε περιοχές φυσικού κάλλους που πασχίζουν να διατηρήσουν τα ξενοδοχεία τους ανοιχτά και τους δώδεκα μήνες του χρόνου.

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι