Τουρκικός τουρισμός: Εφικτός ο στόχος για 5 εκατ. Ρώσους φέτος

24-01-18 | TOUR OPERATORS

Σε επίπεδα ρεκόρ βρίσκεται η ζήτηση στη Ρωσία για ταξίδια στην Τουρκία το 2018. Οι προβλέψεις των τουρκικών αρχών μιλούν για πάνω από 5 εκατ. Ρώσους τουρίστες φέτος. Οι περισσότεροι ρώσοι τουρ οπερέιτορ συμφωνούν με την εκτίμηση αυτή και θεωρούν ότι η ζήτηση δεν θα πέσει σε επίπεδα χαμηλότερα από πέρυσι.

Ήδη, σύμφωνα με στοιχεία από την ένωση ρώσων τουρ οπερέιτορ, ATOR, οι προκρατήσεις του Ιανουαρίου για Τουρκία είναι περισσότερες από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Η αύξηση αυτή αποδίδεται στο ότι οι προκρατήσεις ξεκίνησαν φέτος νωρίτερα καθώς και στην ελκυστικότητα τιμών των τουρ οπερέιτορ, οι οποίες έχουν διατηρηθεί στα περυσινά, χαμηλά επίπεδα.

Η τάση αυτή παρατηρείται στους τουρ οπερέιτορ Coral Travel και ANEX Tour, με μεγάλο ποσοστό των προκρατήσεων να αφορούν την Τουρκία.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν, σύμφωνα με τους ρώσους τουρ οπερέιτορ, τα ταξίδια στην Τουρκία το Μάιο και τον Ιούνιο.

Στον Biblio- Globus καταγράφεται αύξηση 12% στη ζήτηση για Τουρκία σε σχέση με πέρυσι και στην TUI Ρωσίας διπλάσια αύξηση προκρατήσεων.

Στον NTK Intourist οι κρατήσεις με πτήσεις προς Αττάλεια είναι τετραπλάσιες από πέρυσι και στη Μαρμαρίδα έχουν επταπλασιαστεί.

Ωστόσο, στην TUI Ρωσίας πιστεύουν ότι ενώ τα 5 εκατ. Ρώσων είναι ρεαλιστικός στόχος της Τουρκίας για το 2018, πρέπει να υπολογισθεί και ο παράγοντας της Αιγύπτου.

Η Αττάλεια παραμένει ο δημοφιλέστερος προορισμός στην Τουρκία για τους Ρώσους με ανερχόμενους προορισμούς την Alanya, το Kemer και το Belek.

Οι περισσότερες αναζητήσεις πραγματοποιούνται για ξενοδοχεία all inclusive τεσσάρων και πέντε αστέρων. Η μέση διάρκεια διαμονής κυμαίνεται από 9 έως 12 βράδια.

Ο Biblio-Globus θα αυξήσει τον αριθμό των Ρώσων στην Τουρκία τουλάχιστον κατά 25-30%, ο ANEX Tour θα διακινήσει τουλάχιστον τον ίδιο αριθμό με πέρυσι χωρίς να αποκλείει αύξηση.

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google