TUI: Τα Σάββατα του Ιανουαρίου οι περισσότερες κρατήσεις

11-01-18 | TOUR OPERATORS

Η Ισπανία, η Ελλάδα και η Τουρκία θα βρεθούν στο επίκεντρο της προσφοράς ταξιδίων από την TUI το 2018, καθώς ήδη καταγράφεται αυξημένη ζήτηση για Βαλεαρίδες, Κρήτη, Ρόδο και Αττάλεια.

Οι δημοφιλέστεροι μακρινοί προορισμοί, σύμφωνα με την TUI θα είναι το Βιετνάμ και η Κούβα αλλά και προορισμοί πόλης όπως η Νέα Υόρκη.

Αυτές οι τάσεις επαληθεύονται από τις κρατήσεις που καταγράφει ο μεγάλος τουρ οπερέιτορ μέχρι στιγμής τον Ιανουάριο. Το πρώτο Σάββατο της νέας χρονιάς, το οποίο οι Βρετανοί αποκαλούν «Ηλιόλουστο Σάββατο», πραγματοποιούνται οι περισσότερες κρατήσεις διακοπών στο Ην. Βασίλειο για ολόκληρη τη χρονιά.

Οι κρατήσεις από τη Γερμανία συγκεντρώνονται επίσης τα Σάββατα του Ιανουαρίου. Μάλιστα, για το ερχόμενο Σάββατο, 13 Ιανουαρίου, η TUI προσδοκά ότι θα σημειωθεί ρεκόρ κρατήσεων από Γερμανούς, με περισσότερους από 20.000 να προβαίνουν σε κράτηση.

Την ίδια ημέρα, η TUI υπολογίζει ότι 1 εκατ. καταναλωτές είτε να αναζητήσουν προορισμό στο διαδίκτυο ή συμβουλές από τουριστικό γραφείο της TUI.

Oι βρετανοί προτιμούν τις διακοπές all inclusive, τάση η οποία ενισχύθηκε περαιτέρω μετά την απόφαση για Brexit και την επακόλουθη υποτίμηση της λίρας. Για το λόγο αυτό οι Βρετανοί αποφεύγουν προορισμούς με πιθανές πρόσθετες χρεώσεις σε ευρώ ή δολάριο.

Τα κινητά και τα τάμπλετ παίζουν ολο και μεγαλύτερο ρόλο στις κρατήσεις, και ήδη στη Νορβηγία και τη Σουηδία θεωρούνται δεδομένα.  Οι κρατήσεις γίνονται κυρίως διαδικτυακά (78%), όμως στη Γερμανία κυριαρχούν ακόμα τα ταξιδιωτικά γραφεία με ανοδικές τάσεις και στο διαδίκτυο.

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour