TUI: Στα ύψη ο τουρκικός τουρισμός το 2018

14-12-17 | TOUR OPERATORS

Η Τουρκία επανέρχεται δυναμικά και στην βρετανική αγορά, καθώς οι υψηλές τιμές στα πακέτα διακοπών στην Ισπανία και η αδύνατη λίρα ωθούν ήδη τους Βρετανούς σε πρόωρες κρατήσεις προς τη γειτονική χώρα για το καλοκαίρι του 2018.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tui, Fritz Joussen, δήλωσε ότι οι μέχρι τώρα πωλήσεις του ομίλου για τη θερινή σεζόν του 2018 στην Τουρκία είναι αυξημένες κατά 70% σε σχέση με πέρυσι, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία είναι  "ο σημαντικότερος προορισμός μας το επόμενο καλοκαίρι.

Ο κ.Joussen προβλέπει ότι το αργότερο σε δυο χρόνια τα αποθέματα ξενοδοχείων υψηλής ποιότητας στην Τουρκία θα είναι λιγοστά και δεν θα μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση, γι αυτό το λόγο η Tui θα επενδύσει στην Τουρκία τώρα που η ζήτηση επιστρέφει.

Ο ίδιος εκτιμά ότι πελάτες του ομίλου που πήγαν τα τελευταία χρόνια στην Ισπανία ίσως επιστρέχουν στην Τουρκία το επόμενο καλοκαίρι, λόγω των υψηλών τιμών. Η TUI πάντως, όπως είπε, έχει θέσεις και στους δυο προορισμούς.

Η TUI έχει επενδύσει και σε άλλους προορισμούς, όπως η Βουλγαρία και η Κροατία, που είναι προσιτοί τους Βρετανούς μετά το Brexit. Ο κ.Joussen απέφυγε να πει πότε ο όμιλος θα επιστρέψει στην Τυνησία.

Δήλωσε, επίσης, ότι είναι αισιόδοξος για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. "Ιστορικά, ο καταναλωτής του Ηνωμένου Βασιλείου ξοδεύει £ 1.000 στις διακοπές του. Η έρευνα αγοράς μας δείχνει ότι αυτός ο αριθμός θα παραμείνει ισχυρός", είπε. Η TUI, πρόσθεσε, γίνεται όλο και περισσότερο παγκοσμιοποιημένη, με στόχο να καλύψει τα ξενοδοχεία της από πολλές διαφορετικές αγορές.

Εκτός από τη Μεσόγειο, όπου ο όμιλος έχει επενδύσει σε πολλά ξενοδοχεία, τώρα η TUI στρέφει το επενδυτικό του ενδιαφέρον σε προορισμούς μακρινών αποστάσεων, κυρίως στην Καραϊβική και τη Νοτιοανατολική Ασία.

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»